Excursie Flexibel Peilbeheer

18 oktober 2018
Excursie Flexibel Peilbeheer

LTO Noord Gelderse Vallei organiseert een excursie naar het bedrijf van Joan Beernink in Beltrum. Het bedrijf heeft 120 melkkoeien met bijbehorend jongvee op 50 hectare grond. Het bedrijf heeft enkele jaren ervaring met boerenstuwen en peilgestuurde drainage. U bent van harte welkom.

We gaan bij Joan Beernink de maatregelen in het veld bekijken en de resultaten bespreken. Hij zegt er zelf over: "We houden langer water vast, waardoor we later starten met beregenen in de drogere perioden. En de gedraineerde percelen zijn beter berijdbaar in het voorjaar”. Daarnaast is het bedrijf actief in de Vruchtbare Kringloop Achterhoek en de kennisgroep Melk en Klimaat, en is Beernink graag bereid ook die resultaten met ons te delen.

Gaat u mee?

Heeft u interesse in de excursie, geef u dan zo spoedig mogelijk op bij Art Wolleswinkel (onder vermelding van Excursie Flexibel Peilbeheer), e-mail: artwolleswinkel@ltogeldersevallei.nl.

Deelname is gratis en een lunch is inbegrepen.  Bij voldoende deelname is gezamenlijk (gratis) busvervoer vanaf Woudenberg mogelijk.

Waar: De excursie gaat naar Beltrum, maar we verzamelen bij O-gen: Fort aan de Buursteeg, Buursteeg 2 in Renswoude
Wanneer: van 10:00 tot 15:30 uur
Voor wie: alle boeren
Kosten: gratis

« Terug naar het overzicht