Inspiratiecafé over vrijkomende agrarische bebouwing

28 maart 2019
Inspiratiecafé over vrijkomende agrarische bebouwing

Een toenemend aantal boeren stopt met hun agrarische activiteiten. Wat gebeurt er vervolgens met de stallen en de schuren  op het boerenerf? Tijdens de bijeenkomst 'Van VAB naar FABulous' op 28 maart a.s. kan inspiratie worden opgedaan.  Zowel mensen met vrijkomende agrarische bebouwing (VAB) die hier een FABuleuze nieuwe bestemming voor zoeken, als mensen die juist een geweldig een idee hebben en hiervoor een locatie zoeken, zijn welkom op deze avond. Ook mensen die kennis hebben van hoe je dat aanpakt, die willen investeren of die gewoon mee willen denken met de ideeën van anderen, zijn van harte welkom.

Op donderdagavond 28 maart organiseren LEADER Utrecht-Oost, LEADER Weidse Veenweiden, Gebiedscoöperatie O-gen en Programmabureau Utrecht-West een inspiratiecafé op Boerderij Fortzicht in Groenekan. Tijdens de bijeenkomst wordt er uitleg gegeven over de regelgeving rondom Vrijkomende Agrarische Bebouwing, maar is er vooral ruimte voor inspiratie en uitwisseling.

Inspiratie

Tijdens het eerste deel van de avond komen inspirerende voorbeelden van FAB’s aan het woord. Zoals bijvoorbeeld Carex. Deze organisatie beheert diverse soorten gebouwen (waaronder voormalige agrarische gebouwen) die gebruikt worden voor bewoning, maar vooral ook voor leuke start-ups, maatschappelijke activiteiten en kleinschalige bedrijvigheid.

Mini-marktplaats van vraag en aanbod

Het tweede deel van de avond is bedoeld om ideeën, kennis en ervaringen uit te wisselen en mee te denken met initiatiefnemers. Er zijn pitches van creatieve ideeën, waarover de aanwezigen van deze avond vervolgens aan inspiratietafels verder met elkaar in gesprek gaan. Ook is er een 'mini-marktplaats' voor vragen en ideeën. Hier kunnen mensen die een idee hebben in contact komen met mensen die een locatie in de aanbieding hebben of juist een locatie zoeken. Het is nog mogelijk om in te schrijven voor de pitches (beperkt aantal plekken) en de mini-marktplaats.

Aanmelden

Wilt u erbij zijn, meld u dan aan via secretariaat@o-gen.nl. Aanmelden voor de pitches en de mini-marktplaats kan bij LEADER-coördinator Maike van der Maat via maike@consultopmaat.nl.

Meer weten

Lees voor meer informatie: Inspiratiecafé 28 maart: ‘VAB of FAB, wat kan en mag je op een erf?’

Waar: Boerderij Fortzicht, Voordorpsedijk 35 in Groenekan
Wanneer: vanaf 20:00 uur
Voor wie: Voor iedereen die interesse heeft
Kosten: Gratis

« Terug naar het overzicht