Belangstelling voor zonnepanelen in De Ronde Venen

Belangstelling voor zonnepanelen in De Ronde Venen

Op donderdag 4 april 2019 organiseerde CLM in het kader van het traject Energieneutrale Melkveehouderij Utrecht, een bijeenkomst over zonnepanelen in de gemeente De Ronde Venen. Tijdens deze avond kwamen de verschillende opties voor zonne-energie aan de orde. Daarmee sloot de organisatie aan bij vragen uit de praktijk: Moet ik het dak verhuren? Zelf panelen leggen? Of een combinatie van beiden door mee te doen met een postcoderoosregeling?

Tijdens de avond gaf Floris Bruning van onafhankelijk zon-adviseur ‘Soft Energy’ een presentatie over de mogelijkheden. Daarbij liet hij onder andere een keuzeschema zien waar een veehouder doorheen kan lopen bij het vinden van een antwoord op de bovengenoemde vragen. Ook gaf hij enkele rekenvoorbeelden, voor de verschillende opties. Rob Idema van 'Zon op De Ronde Venen’ ging vervolgens in op de mogelijkheden om mee te doen met de postcoderoos in de gemeente De Ronde Venen. De eerste projecten van de coöperatie zijn inmiddels vol en daarom wordt er hard gezocht naar nieuwe daken om panelen te kunnen leggen. De avond werd afgesloten met een ronde vragen vanuit de zaal.

Advies tegen een gereduceerd tarief

Tijdens de avond werd ook de mogelijkheid geboden om tegen gereduceerd tarief in te tekenen voor een individueel advies waarin de mogelijkheden voor de eigen situatie worden doorgenomen. Van deze regeling kunt u nog steeds gebruik maken. Tot 26 april betaalt u het gereduceerde tarief van 250 euro per advies. Daarna geldt de normale prijs van 350 euro.

Meer weten

De presentatie van de avond vindt u als bijlage onderaan dit bericht.

Ook een bijeenkomst over energiebesparing of duurzame energieopwekking organiseren?

Mocht u ook een bijeenkomst over energiebesparing of duurzame energieopwekking willen organiseren voor uw studieclub of binnen uw gemeente, dan kan CLM daarbij helpen vanuit het traject Energie Neutrale Melkveehouderij Utrecht. Neem dan contact op met evanwell@clm.nl.

Gepubliceerd op

« Terug naar het nieuwsoverzicht