Energiechallenge voor Utrechtse melkveehouders

Energiechallenge voor Utrechtse melkveehouders

Het project ‘Efficiënt op weg…’ start een energiechallenge voor Utrechtse melkveehouders. Doel is voornamelijk om deelnemers bewust te maken van het energiegebruik op het bedrijf. Elke melkveehouderij kan meedoen en er zijn mooie prijzen te winnen. Maar ook deelnemers die geen prijs winnen, worden er beter van. Ook energiebesparing is winst; voor de eigen portemonnee en voor het milieu.

Zelf aan de slag
In het traject ‘Energieneutrale melkveehouderij’ krijgt u op veel verschillende manieren informatie over hoe anderen aan energiebesparing werken, maar ook over wat u op uw eigen bedrijf kunt doen. Omdat wij vinden dat iedereen aan energiebesparing kan werken, dagen we u graag uit om mee te doen met onze challenge. Door gedurende één jaar elke maand uw energiestand door te geven, maakt u kans op mooie prijzen. En het geeft uzelf natuurlijk inzicht in waar u staat.

Prijzen te winnen
In oktober starten we de challenge; schrijf u nu in, dan sturen we u t.z.t. een herinnering. Door mee te doen maakt u kans op één van de tien 3-fasen-tussenmeters geplaatst op een plek op uw bedrijf naar keuze. Tevens maakt u kans op de hoofdprijs: een waardecheque ter waarde van 1000 euro energie-investeringen.

De challenge
Gedurende de looptijd van de challenge ontvangt u enkele nieuwsbrieven met tips en resultaten van het gemiddelde energiegebruik van de deelnemers.
U kunt zich opgeven om mee te doen aan de challenge door een mail te sturen aan evanwell@clm.nl. U ontvangt dan vlak voor de start van de challenge een herinneringsbericht en verdere instructie.

Traject Energieneutrale Melkveehouderij
In Utrecht werken we toe naar een energieneutrale melkveehouderij.  De inzet is dat de melkveesector in 2020 een kwart van de elektra verbruikt van 2014. De rest is bespaard of door de sector zelf duurzaam opgewekt.
De adviesbureaus CLM, K&G, Van der Vaart, Van Wijk en Agrarisch Handels- en adviesbureau Wijsman organiseren met steun van provincie Utrecht en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling activiteiten om de weg richting een energieneutrale melkveehouderij onder de aandacht te brengen.

 

Gepubliceerd op

« Terug naar het nieuwsoverzicht