Jeroen van Wijk Nuffield Scholar 2019

Jeroen van Wijk Nuffield Scholar 2019

Tijdens de Nuffield Nederland najaarsbijeenkomst in november heeft ook Jeroen van Wijk uit Odijk een Nuffield Scholarship 2019 ontvangen. Hij is een van de 7 innovatieve agrariërs die met dit scholarship de kans krijgt om zich persoonlijk, zijn bedrijf en daarmee ook zijn sector te ontwikkelen. Het scholarship gaat namelijk naar innovatieve agrariers die gezien worden als de ‘future leaders of the industry’.

Jeroen van Wijk is melkveehouder. Het bedrijf in Odijk is al vanaf 1908 in de familie. Hij heeft 115 melkkoeien en 70 stuks jongvee op 56 ha grond. Jeroen gaat zich verdiepen in een verdienmodel dat past bij natuurinclusieve, maatschappelijk verantwoorde en duurzame landbouw. Hij wil dit uiteindelijk gaan toepassen op zijn bedrijf om zo een bijdrage te leveren aan een systeemverandering. Hij wordt hierbij ondersteund door de provincie Utrecht.

De Gebiedscommissie Utrecht-West en Gebiedscoöperatie O-gen werken, onder de noemer LaMi, waar mogelijk met hem samen. We zijn dan ook enorm trots op hem en feliciteren hem van harte!

Wat is het Nuffield scholarschip

Sinds enkele jaren is het Nuffield Scholarship beschikbaar voor innovatieve Nederlandse agrariërs. Dit is een prestigieuze internationale leergang. De beurs is bedoeld voor agrarisch ondernemers die hun blikveld willen vergroten. Een Nuffield Scholarship is voor agrariërs die hun nek durven uit te steken en zichzelf verder willen ontwikkelen op gebied van ondernemerschap, innovatie of duurzaamheid.

Tijdens het Nuffield Scholarship gaat een scholar in totaal minimaal zes weken naar het buitenland, op zoek naar kennis en inzichten. Scholars uit het buitenland bezoeken ook het bedrijf van de Nederlandse scholar. Een kandidaat ontvangt een bedrag van € 7.500 euro. Dit betreft een onkostenvergoeding voor de te maken kosten van de conferentie, vliegtickets, hotels en dergelijke. De inschrijving voor het volgende Nuffield Scholarship 2020 opent vanaf 1 juli 2019.

Gepubliceerd op

« Terug naar het nieuwsoverzicht