Melkveehouderij Veldhuizen toont energiebesparingsmogelijkheden op open dag 28 september

Melkveehouderij Veldhuizen toont energiebesparingsmogelijkheden op open dag 28 september

Op vrijdag middag 28 september zijn melkveehouders, erfbetreders, omwonenden en andere geïnteresseerden van harte welkom op het voorbeeldbedrijf van familie Veldhuizen in Eemdijk. Het energieverbruik op melkveebedrijven verschilt enorm. Energie-efficiënte melkveebedrijven gebruiken tot wel 70% minder dan grootverbruikers. Daarom wordt op het Voorbeeldbedrijf Energieneutrale Melkveehouderij van Veldhuizen 3 jaar lang het energieverbruik gemonitord en besparingsmogelijkheden uitgeprobeerd. Bent u benieuwd wat dit in de praktijk oplevert? Kom dan van 13:30 tot 16:30 uur naar de open dag aan de Eemdijk 17 te Eemdijk.

Energiebesparing in de praktijk
Melkveehouderij Veldhuizen is één van de drie Voorbeeldbedrijven Energieneutrale Melkveehouderij. Op deze drie voorbeeldbedrijven wordt in de praktijk zichtbaar wat kan op het gebied van energiebesparing (gas, elektriciteit en diesel) en duurzame opwekking van energie. Hiermee worden de bedrijven in eerste instantie op papier energieneutraal. De voorbeeldbedrijven leveren tips en praktijkervaring op die ook op andere melkveebedrijven kunnen worden toegepast.

Programma
Van 13:30 tot 16:30 bent u van harte welkom voor een rondleiding op het voorbeeldbedrijf van de familie Veldhuizen. Ook kunt u verschillende workshops bijwonen over energiebesparing in de melkveehouderij. Hier wordt ook ingegaan op de resultaten van de andere twee voorbeeldbedrijven. Er is een kleine energiemarkt waar leveranciers en installateurs u kunnen vertellen over besparingsmogelijkheden en natuurlijk presenteren we ook de resultaten van de 3 voorbeeldbedrijven op weg naar een energieneutrale bedrijfsvoering.

Aanmelden
U bent van harte welkom op 28 september van 13:30 tot 16:30 uur aan de Eemdijk 17 te Eemdijk. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.

Energieneutrale Melkveehouderij Utrecht
De open dag wordt georganiseerd vanuit het project Energieneutrale Melkveehouderij: Efficiënt op weg… Het project wil melkveehouders en erfbetreders inspireren en uitdagen tot energiebesparing CLM Onderzoek en Advies, K&G Advies, Agrarisch handels- en adviesbureau Wijsman, Van Wijk Bedrijfsadvies, Van der Vaart Bedrijfsadvies en dienstverlening werken daarbij samen met Programmabureau Utrecht-West, Gebiedscoöperatie O-gen en Projecten LTO Noord.

Het traject Energieneutrale Melkveehouderij maakt deel uit van de Agenda Vitaal Platteland. De provincie Utrecht, Gebiedscoöperatie O-gen en programmabureau Utrecht-West werken samen aan een krachtig en vitaal landelijk gebied. Waar iedereen nu, maar ook in de toekomst van kan genieten en waar ondernemers blijvend een gezond bedrijf kunnen runnen.

Bekijk ook de agenda voor meer interessante bijeenkomsten over duurzame landbouw in Utrecht

Gepubliceerd op

« Terug naar het nieuwsoverzicht