Training veilig en duurzaam rijden

Training veilig en duurzaam rijden

In de maanden januari, februari en maart 2019 organiseert het NIV (Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid) in opdracht van de provincie Utrecht gratis tweedaagse rijvaardigheidstrainingen voor bestuurders van landbouwvoertuigen uit de provincie Utrecht in de leeftijdscategorie 18-25 jaar. Cursisten moeten werkzaam zijn bij (loon-)bedrijven die gevestigd zijn in de provincie Utrecht. Met het aanbieden van deze training wil de provincie de verkeersveiligheid verbeteren.

Er zijn al verschillende bedrijven en scholen die aan deze dagen mee doen, maar er is plek voor meer! Dus wilt u (uw medewerker/of collega’s) uw rijvaardigheid eens een grote beurt geven? U krijgt gratis de mogelijkheid! Het kost u tijd (of van uw werknemers), maar u krijgt er veilig en duurzaam verkeersgedrag voor terug. Dat is heel veel waard. Vallen uw medewerkers of uzelf niet in deze leeftijdscategorie neem dan contact op met NIV om nadere afspraken te maken.

Waarom een training?

Bij 15 procent van de ongelukken met dodelijke afloop in Nederland is een landbouwvoertuig betrokken. Daarbij maakt een slachtoffer twee tot drie keer meer kans om te overlijden dan bij een aanrijding met een personenauto. Er worden al lessen aan de schoolgaande jeugd aangeboden (over de dode hoek bij de grotere voertuigen), maar ook de landbouwvoertuigbestuurders kunnen meer inzicht krijgen in wat ze zelf kunnen doen om ongelukken te vermijden.

Duurzaam rijden

Ook duurzaam rijden komt aan bod tijdens deze training, omdat anticiperend rijden ook de veiligheid ten goede komt.

Aanmelden

Er zijn nu nog cursusdagen beschikbaar! Meldt u zich aan bij het NIV door een e-mail te sturen naar info@niv.nl.

 

Gepubliceerd op

« Terug naar het nieuwsoverzicht