Veehouders gezocht voor project ‘Voorkomen is beter dan genezen’

Veehouders gezocht voor project ‘Voorkomen is beter dan genezen’

Wilt u meer melkomzet enereren binnen de fosfaatruimte van uw bedrijf door minder jongvee te houden of het jongvee uit te besteden? Dan bent u vast ook tot de conclusie gekomen dat renderend zijn met minder jongvee op het bedrijf om een andere aanpak vraagt. Bijvoorbeeld (nog) meer aandacht besteden aan het voorkomen van gedwongen afvoer van koeien en de oorzaak hiervan.

Het project ‘Voorkomen is beter dan genezen’ van DLV Advies geeft u praktische handvaten voor een werkwijze waarmee u gedwongen koeienafvoer vermindert.

Meedoen?

DLV Advies zoekt melkveehouders die willen deelnemen aan het project ‘Voorkomen is beter dan genezen’ in de provincies Utrecht en Limburg. DLV Advies is op zoek naar melkveehouders die  bereid zijn om hun bedrijfsvoering en hun stallen bewust anders te gaan bekijken, en samen met ons te analyseren of good practises uit andere sectoren toepasbaar zijn binnen de melkveehouderij. De focus ligt op een duurzame melkveestapel en het beheer van de productierisico’s, in combinatie met de volksgezondheid (minder kans op antibioticaresistentie), waarbij het verlagen van de infectiedruk door een hygiënischere werkwijze centraal staat. Heeft u interesse? Kijk dan op www.dlvadvies.nl/voorkomen-is-beter-dan-genezen voor meer informatie. U kunt zich daar ook aanmelden voor een van de kickoff-bijeenkomsten. Op de kickoff-bijeenkomsten wordt ook meer informatie gegeven. In de regio Utrecht zijn ze op:

  • 5 juni in Kamerik
  • 27 juni in Soest
  • 3 juli in Woudenberg
Gepubliceerd op

« Terug naar het nieuwsoverzicht