Verkeersveiligheid en dieselbesparing

Verkeersveiligheid en dieselbesparing

Op dinsdag 20 november 2018 waren circa 40-50 loonbedrijven te gast bij Loonbedrijf Post in Eemnes voor de studieclubavond Kring Utrecht. Het thema van deze avond was ‘Verkeersveiligheid en brandstofbesparing’. Het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV) presenteerde de tweedaagse training ‘Veilig en duurzaam rijden die zij in opdracht van provincie Utrecht organiseert. Deze training is gratis voor bestuurders van landbouwvoertuigen uit de provincie Utrecht in de leeftijdscategorie 18-25 jaar. Meer informatie zie Training veilig en duurzaam rijden.

Aansluitend gaf Greet Ruitenberg van het traject Energieneutrale melkveehouderij een presentatie over dieselbesparing. Een kwart van de aanwezigen is zich bewust van het dieselverbruik en monitort het totale dieselverbruik van het bedrijf. Sturen op dieselbesparing wordt weinig gedaan, het gesprek aangaan met de opdrachtgever of het vermelden van de dieselkosten op de rekening nog helemaal niet.

Aan het einde werd de aanwezigen aangeboden om (met maximaal 2 deelnemers per bedrijf) gratis deel te nemen aan de cursus Het nieuwe draaien van Cumela. Deze cursus zat meteen vol. Op een later moment informeren we u over hun ervaringen.

Gepubliceerd op

« Terug naar het nieuwsoverzicht