Maak kennis met de plattelandscoaches

Maak gebruik van hun ruime kennis en ervaring voor advies over jouw zakelijke en persoonlijke vraagstukken. Een team onafhankelijke adviseurs staat voor je klaar. Wil je meer informatie?

Stel hier je vraag

Het team plattelandscoaches bestaat uit een kernteam van 10 coaches. Daar waar dat nodig is, schakelen zij elkaar in of betrekken zij specialisten erbij. Onderwerpen om te bespreken zijn bijvoorbeeld omschakelen naar natuurinclusief, asbestsanering, zon-op-dak, zelf verzuivelen of zelf vermarkten in de korte keten, bedrijfsbeëindiging, verbreding met zorg, recreatie of horeca. Wellicht heb je vragen over de samenwerking met instellingen of de gemeente? De plattelandscoach helpt je met je vragen voor morgen. Ze zijn onafhankelijk en leveren maatwerk. De plattelandscoaches stellen zich graag aan je voor.

Dorine Zwaan

Dorine is sinds 2016 zelfstandig coach en mediator voor ondernemers. Ze is breed inzetbaar door haar sterke financiële (bancaire) achtergrond en volgde opleidingen tot coach en mediator. Dorine geeft altijd ook aandacht aan sociale en mentale aspecten. Als boerendochter volgde ze de hogere landbouwschool. Ze begeleidt veel agrarische ondernemers en verbindt ratio met emotie:

 

“Plannen zonder intrinsieke motivatie hebben minder kans van slagen. En passie komt zonder ratio niet van de grond”

Dik Veefkind

Dik Veefkind werkt ruim 25 jaar vanuit verschillende rollen in de agrarische sector. Als plattelandscoach werkt hij vanuit respect en eerlijkheid met de boeren en hun gezinnen. Hij luistert en heeft oprechte belangstelling. Recht door zee stelt hij ook de soms confronterende vragen. Hij brengt graag beweging in situaties om verschillende redenen vastliepen. Dik heeft als doel te ondersteunen zodat jij goede keuzes maakt voor jouw persoonlijke en bedrijfsmatige toekomst.  

“De lastige vragen moeten ook op tafel”

Bekijk op de pagina Ervaringen met de plattelandscoaches een video van zijn coachingstraject met de familie Folmer uit Woudenberg.

Franca van Nunen

Franca coacht al ruim 15 jaar een grote diversiteit aan ondernemers. Deze ondernemers zijn voornamelijk actief in de voedselsector. Zij hanteert een mensgerichte coaching stijl en concentreert zich daarbij zowel op de persoonlijke als zakelijke ontwikkeling. Franca heeft ruime ervaring in het coachen en adviseren op het gebied van onder andere: persoonlijke ontwikkeling, bedrijfsontwikkeling, het aanboren van nieuwe afzetmarkten en het bedienen van (nieuwe) doelgroepen met boerderijwinkels en korte ketens. Daarnaast heeft ze veel projecten begeleid rondom circulariteit en tegengaan van verspilling. 

Bekijk op de pagina Ervaringen met de plattelandscoaches een video van haar coachingstraject met melkveehouder Tijmen van Zessen uit Lexmond.

Wim Coenraadts

Wim begeleidt boeren die in een sterk veranderende wereld hun toekomstperspectief scherp willen houden. Stop ik, of ga ik door, en als ik doorga op welke manier doe ik dat dan? Op al deze vragen helpt hij jou, als boer, bij het bepalen van jouw mogelijkheden. Zijn meerwaarde is zijn creativiteit en brede achtergrond (economisch, politiek, PR & marketingcommunicatie), waardoor hij boeren een ruimere blik biedt dan het eigen erf.  Als aanvullend specialisme weet hij goed te schakelen tussen boer en gemeente/provincie. Hij heeft de afgelopen 15 jaar veel voor boeren én overheden gewerkt en weet zo beide blikvelden goed bij elkaar te brengen.

 

“Mijn doel is om tot een plan te komen dat jou – en je partner – energie en vertrouwen in de toekomst geeft”

Wim Coenraadts

Rob de Groot

Rob werkt al ruim 30 jaar in de agro sector. Eerst als bloemenplukker en degene die op zaterdagmiddag de trekkers schoonspoot. Na zijn HAS-opleiding als adviseur en tegenwoordig als plattelandscoach, zelfstandig adviseur en projectleider. Hij denkt mee over verandertrajecten zoals bijvoorbeeld opvolging, bouw, nieuwe markten, nieuwe teelten, verduurzaming en innovatie. Thema’s waar Rob in coacht en adviseert zijn onder andere: van monocultuur naar nieuwe teelten en teeltvormen, het gebruik van reststromen, smartfarming en digitalisering, korte keten afzet en innovatieve bouw. 

Bekijk op de pagina Ervaringen met de plattelandscoaches een video van het coachingstraject met melkveehouder Gijs van Dam uit Wilnis. Rob gaf dochter Christel van Dam advies over agroforestry.

Anja Luijkx

Anja heeft een grote passie voor agrarisch ondernemen. Met haar familie runt ze thuis een melkveebedrijf. De afgelopen jaren heeft zij veel ondernemers begeleid bij veranderingen in de bedrijfsvoering: overname, beëindiging, verbreding, uitbreiding en financiële vraagstukken. Zij kent het bankwezen goed.  Met haar ondernemerservaring, ervaring als plattelandscoach en haar brede netwerk is zij een inhoudelijke sparringpartner voor agrarische ondernemers.

Bekijk op de pagina Ervaringen met de plattelandscoaches een video van haar coachingstraject met de familie Veldhuisen uit Nigtevecht.

 

Lizanne Roeleven

Lizanne heeft ruim 20 jaar ervaring als agrarisch coach. Ze gaat respectvol en zonder oordeel in gesprek en heeft de focus om de juiste vragen te stellen, zaken die niet makkelijk worden uitgesproken op tafel te krijgen en door te pakken waar nodig. Ze doet dit door vragen te stellen, dóór te vragen, te spiegelen en te confronteren. Lizanne helpt ondernemers een stap vooruit te zetten op het gebied van onder andere: toekomstperspectief, communicatie in bedrijf en gezin, bedrijfsopvolging, persoonlijkheid van de boer, familiedynamiek, stress van de ondernemer, motivatie om boer te zijn, onzekerheden van boer en boerin en onzekerheden over praktische zaken. 

Bekijk op de pagina Ervaringen met de plattelandscoaches een video van haar coachingstraject met melkveehouder Gijs van Dam uit Wilnis.

 

Maryse Versteeg – Nieuwenhuizen

Zoek je iemand die vertrouwen geeft, rust uitstraalt en je kan motiveren? Waarbij je als persoon centraal staat? Maryse heeft veel agrarische ondernemers geholpen om zelf (weer) aan het roer te komen staan en geholpen bij het maken van keuzes in hun leven. Maryse benadert mensen met open vizier. Daarbij zet zij graag mensen in hun kracht, zodat ze met meer energie en verantwoordelijkheid nemen voor hun persoonlijke groei en ontwikkeling. 

 

“Alles kan en mag gezegd worden”

Specialisten met wie onze coaches samenwerken

Het team van de plattelandscoaches kan bij gespecialiseerde vragen terugvallen op de kennis van adviseurs met een brede expertise:

Aanmelden

Meld je nu aan voor een onafhankelijke plattelandscoach

Heb jij naar aanleiding van deze verhalen behoefte om te sparren over jouw eigen situatie? Dat kan. Meld je aan via de button hieronder. Als je het formulier invult, nemen de medewerkers van de Ondernemerschap Academy contact met je op. 

Je kunt ook zelf contact opnemen met de Ondernemerschap Academy. Bel ons: 030 – 237 07 00. We helpen je graag verder.