In de provincie Utrecht kunnen agrarisch ondernemers gebruik maken van een plattelandscoach. Deze begeleiding start bij de vraag van de ondernemer en kan gaan over bedrijfsmatige thema’s, zoals verbreding. Zo ook bij Lisette de Lange uit Leersum. Samen met haar man en schoonmoeder runt ze een biologische geitenboerderij. Een plattelandscoach hielp de verbreding van hun activiteiten te professionaliseren.

Lisette de Lange en runt samen met haar  man en schoonmoeder een biologische melkgeitenhouderij. “Op dit moment melken we 600 geiten. Onze wens is te groeien naar 800 melkgeiten. Daarnaast willen we een ontmoetingsplek creëren om verschillende groepen te ontvangen. Een plek dus om te vergaderen en te lunchen, met een rondleiding over het bedrijf als extra mogelijkheid. We werken samen met een restaurant hier in de buurt dat de lunches verzorgt. Onze producten zoals melk, kaas en vlees staan op hun menukaart. Ook hebben we een kleine webshop en ligt onze zeep van geitenmelk bij verschillende winkeltjes in de buurt. Zo zijn we met van alles en nog wat bezig.”

Ben je benieuwd naar de uitkomst van het coachingstraject? Lees het hele interview.

Lisette de Lange bij het bord van de melkgeitenhouderij in Leersum

Hulp van een plattelandscoach?

Ben jij benieuwd welke wending er mogelijk is in jullie bedrijfsplannen? Meld je aan of bel voor meer informatie: 030 – 237 07 00

Meld je aan voor een plattelandscoach