Jacobine Hardeman (30) en haar Zweedse vriend Jesse (34) willen het vleesvarkensbedrijf van Jacobine’s oom in Overberg overnemen. De bedrijfsovername is een ingewikkeld traject waar plattelandscoach Dorine Zwaan bij helpt. Zo kunnen ze hun droom waarmaken: een eigen boerenbedrijf.

De agrarische sector heeft met verschillende uitdagingen te maken. Bijvoorbeeld met de transitie naar kringlooplandbouw en met stikstofproblematiek. Juist in deze tijd kiezen Jacobine en Jesse voor een toekomst als boer. Ze hebben beiden geen ervaring als agrariër, maar dromen wel van het leven op een boerderij. “Het is onze droom om aan de slag te gaan met een stuk grond en daar onze duurzame stempel op te drukken.”

Overname begeleiden

Plattelandscoach Dorine Zwaan is gevraagd om de overname te begeleiden. Zwaan is gespecialiseerd in dit soort ingewikkelde juridische en financiële trajecten.

Wil je meer weten over de plannen van Jacobine en Jesse en het coachingstraject? Lees het hele verhaal.

Jacobine en Jesse aan het werk op het land

Hulp van een plattelandscoach?

Heb jij ook plannen voor een bedrijfsovername, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Meld je dan aan voor hulp of bel voor meer informatie: 030 – 237 07 00

Meld je aan voor een plattelandscoach