Bijeenkomst bodem

03 december 2019
Bijeenkomst bodem

Binnen het thema biologische fruitteelt organiseert het project ‘Duurzame Fruitteelt Utrecht’ (DUIT) op 3 december een bodembijeenkomst bij op het bedrijf Merkens in Werkhoven, dat sinds enkele jaren biologisch werkt. In de praktijk verandert er veel zoals een andere benadering van bodem & bemesting en van ziekten & plagen. Diverse demo’s in DUIT lichten de biologische oplossingen toe.

Het thema van de bijeenkomst is de bodem. Hoe kun je de bodem op je bedrijf verbeteren. Doel is om de calciumopname te bevorderen. Sterke vruchten van een actieve bodem. Om de grond te
verbeteren, moet je eerst de grond kennen. Van het biologisch appelperceel zijn bodemanalyses genomen en is een bodemscan gemaakt. Dit samen met de ervaring van de teler is gesmeed tot plan waarin gekeken wordt naar verschillende strategieën om de calcium opname te verbeteren. De grond als basis voor kwaliteit.

Op dinsdag 3 december bekijkt u de bodem in het perceel en wordt ingegaan op de kenmerken en eigenschappen van de grond aan de hand van bodemanalyses en een bodemscan. Wat zijn de
sterke kanten, wat zijn de zwakke kanten. Hoe kan de grond verbeterd worden en wat is daarvoor nodig? Praktische kennis als basis voor de teelt van kwaliteitsfruit.

Programma

  • 14:45 uur: Welkom
  • 15:00 uur: Start bijeenkomst. Introductie. De percelen en hun ligging, wat vertellen de grondkaarten mij?
  • 15:30 uur: Bezoek perceel. Kijken in de grond, profielkuilen op verschillende gedeeltes van het perceel
  • 16:30 uur: Bodemanalyses en strategieën om de bodem te verbeteren

Aanmelden

Bent u erbij op 3 december? Meld u dan aan door een e-mail te sturen naar K.vanraak@delphy.nl

 

Waar: Jacco Merkens, Molenspoor 3a, Werkhoven
Wanneer: van 14:45 uur tot 17:00
Voor wie: fruittelers
Kosten: gratis

« Terug naar het overzicht