Over LaMi

LaMi (Landbouw en Milieu in Utrecht) ondersteunt duurzaam boerenondernemerschap. We delen inspirerende voorbeelden, onderzoeksresultaten, samenwerkingsverbanden, handige links en kennis over een duurzame en vitale bedrijfsvoering. Volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn. Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief of het blad de Aanjager.

Samen aan de slag

LaMi is een initiatief van de provincie Utrecht. Het werk aan een duurzame land- en tuinbouw met financieel gezonde bedrijven staat centraal. We doen dit door partijen samen te brengen, te helpen bij het opzetten van projecten en de uitwisseling van kennis te stimuleren.

Man met blauw pak voor een groene heg

LaMi netwerkcoördinator 

In het najaar 2021 startte Roel Wijma als netwerkcoördinator: “De manier waarop een boerenbedrijf gerund wordt is altijd in beweging. Agrariërs werken hard en zoeken steeds naar manieren om met de veranderende omstandigheden om te gaan. Ik wil graag bijdragen aan een verdere duurzame ontwikkeling van de sector en agrariërs en organisaties verbinden door bruggen te slaan.”

 

Agrariërs in alle sectoren weten vaak zelf maar al te goed wat de uitdagingen én de oplossingen zijn

 

Praktijk staat centraal

“Het is belangrijk de ontwikkelingen zichtbaar te maken. Om dit vanuit het LaMi platform optimaal te kunnen ondersteunen ga ik graag het gesprek aan. Met de inbreng van agrarische ondernemers kunnen we de uitwisseling van kennis en ideeën ondersteunen en de relevante informatie op de juiste manier aanreiken. We willen met onze benadering effectief bijdragen aan de duurzame agrarische ontwikkeling in Utrecht. Daarin staat de praktijk centraal.”

Heb je een wens of een idee?

Heb je vragen of suggesties op het gebied van duurzame landbouw? Wil je een duurzame maatregel testen in de praktijk? Stuur ons een mailtje.

Neem contact op

Vragen aan de provincie?

Heb jij vragen aan de provincie Utrecht of heb je informatie nodig om toekomstgerichte keuzes voor je agrarisch bedrijf te makenVoortaan kun je als Utrechtse agrariër terecht bij de Vraagbaak Landbouw van de provincie Utrecht.

Neem contact op
2768