Demo bodemscan

17 juli 2019
Demo bodemscan

Delphy organiseert vanuit het kennisprogramma Duit een Demo bodemscan (Fleuren) op het bedrijf van Jacco Merkens in Werkhoven. U bent van harte welkom.

Met een bodemscan wordt door elektrische geleidbaarheid verschillen in hoogte, natte plekken en organisch stofgehalte van het perceel in kaart gebracht. Hierop kunnen maatregelen op het perceel worden aangepast (extra bemesting, ontwatering etc.). Tijdens de demonstratie zijn de kaarten van het perceel zichtbaar en wordt ingegaan op de toestand van dit perceel. De demonstratie wordt gehouden op het biologische appelperceel. In november volgt een workshop bodem met meer informatie.

Over DUIT

In het kennisproject DUIT werken telers, onderzoekers en adviseurs aan een Duurzame Fruitteelt In Utrecht om te komen tot een rendabeler en milieuvriendelijker fruitteelt. Er zijn demonstraties, workshops en coachingsdagen, open dagen. Er zijn vier thema’s: precisieteelt, biologische fruitteelt, klimaatneutraal fruit telen en agroforestry (zoals de teelt van hazel- en walnoten). De uitvoering en organisatie van het project wordt gevoerd door adviseurs van Delphy in samenwerking met onderzoekers. Het project wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de Europese Unie en de provincie Utrecht in het kader van het POP3-programma. Het project heeft een looptijd van drie jaar (2019-2021).

 

Waar: Caspargouw, einde weg Molenspoor Werkhoven, bij Red Love bus pad inrijden
Wanneer: van 10:00 - 11:00 uur
Voor wie: Fruittelers
Kosten: gratis

« Terug naar het overzicht