Kleine windmolen op agrarisch bedrijf; voor u interessant? Bijeenkomst 21 februari

Kleine windmolen op agrarisch bedrijf; voor u interessant? Bijeenkomst 21 februari

Steeds meer agrariërs hebben interesse om zelf een windmolen op hun bedrijf te plaatsen. Vooral nu het aanbod aan kleine windmolens toeneemt. Wilt u weten of een kleine windmolen (tot 20 meter) ook voor u interessant is? Meld u dan aan voor de informatiebijeenkomst op donderdagavond 21 februari in Boerderij Fortzicht te Groenekan. Ervaringsdeskundigen en leveranciers vertellen u wat er allemaal komt kijken bij de aanschaf van een kleine windmolen.

Voordelen van windenergie
Wind is een schone energiebron die nooit opraakt. Belangrijk voordeel is dat wind veel gelijkmatiger beschikbaar is dan zon. Windmolens nemen bovendien minder ruimte in dan zonnepanelen. Maar er zijn ook nadelen, zoals geluid, slagschaduw of inpasbaarheid in het landschap. Laat u voor de aanschaf daarom goed informeren.

Goede businesscase
Of de aanschaf van een kleine molen rendabel is voor uw agrarisch bedrijf hangt af van veel factoren. De gemiddelde windsnelheid op uw locatie is hierbij een belangrijke. Tijdens de bijeenkomst informeert één van de aanwezige windmolenleveranciers u over de randvoorwaarden voor een goede businesscase. Hierbij komen o.a. de fysieke plaatsing, het onderhoud, de vergunningen en de aansluiting op het elektriciteitsnet aan bod.

Onderzoeksresultaten
Marcel van der Voort van de WUR vertelt op deze avond over de ervaringen met drie kleine windmolens op hun proefveld in Lelystad. Hij zal onder andere ingaan op het onderzoek naar het slim integreren van verschillende duurzame energiebronnen (Smart Grid) en de mogelijkheden van de constructie Power as a Service (PAAS).

In gesprek met leveranciers en ervaringsdeskundigen
De bijeenkomst wordt afgesloten met een interactief onderdeel waarin u in gesprek kunt gaan met verschillende ervaringsdeskundigen en windmolenleveranciers. Het volledige programma van de bijeenkomst vindt u binnenkort op onze website.

Het maximale aantal aanmeldingen voor 21 februari is helaas bereikt.
U kunt zich hieronder wel aanmelden voor de reservelijstMochten er plekken vrijkomen, dan ontvangen geïnteresseerden op de reservelijst uiterlijk 19 februari alsnog een uitnodiging om de bijeenkomst bij te wonen (op volgorde van inschrijving). Vanwege het grote aantal aanmeldingen bekijken wij de mogelijkheid voor een extra bijeenkomst en/of excursie. Op de reservelijst kunt u aangeven dat u daarover geïnformeerd wilt worden. U kunt zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief voor meer informatie over interessante bijeenkomsten over duurzame landbouw in Utrecht.

Waar: Boerderij Fortzicht, Voordorpsedijk 35, 3737 BL Groenekan

Wanneer: Donderdag 21 februari, inloop vanaf 19:30, programma 20:00 tot 22:00

Voor wie: Melkveehouders en andere geïnteresseerden

Aanmelden: Alleen aanmelden op de reservelijst is nog mogelijk

Kosten: Gratis

Gepubliceerd op

« Terug naar het nieuwsoverzicht