(Online) workshops notenteelt gaan van start

(Online) workshops notenteelt gaan van start

Notenteelt, zowel walnoten als hazelnoten staat opnieuw in de belangstelling. Door de stijgende consumptie van walnoten en hazelnoten en de nog lage lokale productie, is het voor bedrijven intressant te onderzoeken of notenteelt een alternatieve teelt op hun bedrijf kan zijn, of dat uit bestaande boomgaarden een hoger rendement kan komen. Vanuit het Project Duit (Duurzaam Fruittelen in Utrecht) organiseren we een cursus die voorlopig zoveel mogelijk online zal plaatsvinden.

In dit filmpje de oproep om u aan te melden voor deze online cursus via info@duit-nu.nl.

Deze cursus bestaat uit een aantal workshops die de komende twee jaar aangeboden worden. U kunt de gehele cursus volgens of een of meerdere workshops. Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden.

Inhoud van de workshops:

  • Inrichting van een notenperceel. Welke bodem, welk plantmateriaal, bestuivingsschema’s, rassenkeuze. Aantal bomen per hectare.
  • Economische aspecten van een walnotentak in het bedrijf, investeringen, kostprijzen, saldoberekeningen, afzetmogelijkheden, internationale ontwikkelingen.
  • Teelt van noten, bloei, bestuiving,  voeding, water, snoei en vruchtbaarheidbevordering.
  • Ziekten en plagen in noten. Hoe die te voorkomen en hoe ze op te lossen. Biologische teelt of geïntegreerde teelt?
  • Vermeerdering van noten en de opkweek van noten in de vruchtboomkwekerij. Hoe worden ze geënt?
  • Het oogsten, schonen, drogen en verwerken en de mechanisatie van de teelt.
  • Vastlegging van CO2 en stikstof  in een notenperceel en kan dat wat opleveren?
  • Noten als onderdeel van een windhaag / groenstrook / landschapselement  ter bevordering van biodiversiteit en ontwikkeling van natuurlijke vijanden.
  • Snoei en onderhoud van een noten plantage.

Voor meer informatie, mail naar Adri Streef, a.streef@delphy.nl

Gepubliceerd op

« Terug naar het nieuwsoverzicht

LaMi maakt gebruik van cookies

We plaatsen functionele cookies voor een optimale gebruikservaring en analytische cookies om onze informatievoorziening te verbeteren. Voor analytische cookies wij toestemming. Lees onze cookie policy