Zonne-energie installatie gerealiseerd bij veehouderij te Werkhoven.

Zonne-energie installatie gerealiseerd bij veehouderij te Werkhoven.

Als eerste in een reeks van 15 projecten is een zonne-energie installatie gerealiseerd bij Hoogenraad veehouderij te Werkhoven. 

In 2017 werd gestart met een agrarisch collectief voor zonne-energie Zonnig Kromme Rijn. Zonnig Kromme Rijn faciliteert ondernemers in het Kromme Rijngebied bij het realiseren van zonne-energieprojecten.  Zowel bij de inventarisatie van mogelijkheden als het onderzoek naar financiële haalbaarheid als de (collectieve) inkoop wordt men ondersteund met advies en begeleiding vanuit het projectteam van Zonnig Kromme Rijn.

Om binnen de gemeente Bunnik te verduurzamen en 'stad' en platteland te verbinden, ontstond het idee om daken van (agrarisch) ondernemers ter beschikking te stellen voor zonnepanelen. Naast zonnepanelen voor eigen gebruik, kunnen burgers uit de gemeente Bunnik investeren in zonnepanelen.

Bent u een (agrarisch) ondernemer in het Kromme Rijngebied en heeft u interesse om deel te nemen aan Zonnig Kromme Rijn? Ga voor meer informatie naar www.zonnigkrommerijn.nl of neem contact met ons op via info@zonnigkrommerijn.nl.

Het agrarisch collectief voor zonne-energie Zonnig Kromme Rijn ontstond na een bijeenkomst over de Postcoderoosregeling georganiseerd vanuit het traject Energieneutrale Melkveehouder. Het collectief is een initiatief van Hoogenraad veehouderij en wordt ondersteund door zonne-energie experts Soft Energy en EFP Solutions en organisatieadviseur RAAD bedrijfsoptimalisatie. Zonnig Kromme Rijn wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Bunnik en de Natuur en Milieufederatie Utrecht.

Woont u niet in het Kromme Rijngebied, maar wilt uw wel uw eigen zonnestroomproject opzetten in uw eigen buurt? Lees dan de handreiking met meer informatie over de postcoderoosregeling en het beschikbaar stellen van uw dak. Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Wijnand Jonkers van NMU.

Gepubliceerd op

« Terug naar het nieuwsoverzicht