Ondernemen |

Provincie Utrecht stelt kavels beschikbaar voor natuurinrichting

In de polders Groot Mijdrecht Noordoost en de Oostelijke Vechtplassen biedt de provincie Utrecht kavels aan voor vrijwillige kavelruil. Deze kavels maken deel uit van Natura 2000 of het Natuurnetwerk Nederland (NNN) en zijn bedoeld als natuurgrond. Sommige kavels zijn al ingericht als natuur, andere worden verkocht met de afspraak dat ze natuurgebied worden.

Het kavelruilproces is belangrijk voor het behalen van natuurdoelen in Utrecht-West en het versterken van agrarische bedrijven, bijvoorbeeld door huiskavels te vergroten. Het ruilen van grond helpt om natuurgebieden beter met elkaar te verbinden, wat gunstig is voor dieren en planten.

Voor wie en werkwijze
Agrariërs en andere grondeigenaren in het gebied, of geïnteresseerden in natuurgrond, kunnen meedoen door kavels in te brengen of te kopen. Ook de provincie brengt eigen kavels in voor de ruil. Een kavelruilcoördinator begeleidt het proces en zorgt voor transparantie en duidelijke afspraken.
Alle informatie, het inschrijfformulier en beschikbare kavels staan op de website van de Provincie Utrecht. Inschrijven kan tot 16 september 2024, 12.00 uur.

Algemeen
Voor vragen kunt u contact opnemen met kavelruilcoördinator Erwin van den Berg via info@greenfielddevelopment.nl of 06 13 35 66 69.

2768