Webinar Utrechts Programma Landelijk Gebied 25 mei 2023

Agrariërs in de provincie Utrecht kunnen op 25 mei deelnemen aan een webinar over de plannen voor het landelijk gebied. In dit webinar hoor je meer over het Utrechts Programma Landelijk Gebied (UPLG) dat op 1 juli 2023 ingediend wordt. Ook krijg je informatie over het proces na 1 juli. Want dan moet het plan verder ingekleurd worden met alle gebiedspartners.

Voor het UPLG is samenwerking met waterbeheerders, landbouw- en natuurorganisaties, de verschillende terreinbeheerders, agrarische ondernemers, gemeenten en andere belanghebbenden in het Utrechtse landelijke gebied cruciaal. De provincie coördineert het proces, maar de kennis, kunde en medewerking van iedereen in het gebied is nodig om dit goed te kunnen doen.

Programma webinar

  • Gedeputeerde Mirjam Sterk: Toekomst van het Utrechtse landelijk gebied
  • Carla Bisseling (projectleider UPLG) en Marlies Boone (strateeg Nationaal Programma Landelijk Gebied): Hoe komen we tot het UPLG en hoe ziet de periode na 1 juli 2023 eruit?
  • Panelgesprek o.l.v. Esther de Snoo (landbouwjournalist) met gebiedspartners: Jeroen van Wijk (Stikstofcollectief, LTO Noord), Jeroen Brouwer (wethouder Wijk bij Duurstede), Josja Veraart (directeur Natuur- en Milieufederatie Utrecht), Bert de Groot (bestuurder Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden) en Arjan van Diemen (voorzitter agrarisch collectief Lopikerwaard)
  • Ruimte voor het stellen van vragen via de chat

Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen naar landelijkgebied@provincie-utrecht.nl. Na aanmelding ontvang je een toegangslink in je mailbox.

Wil je meer weten over hoe je kunt meepraten of heb je vragen? Lees meer op de website van de provincie Utrecht.