Excursie teelt van eigen krachtvoer 12 oktober 2023

Ben jij geïnteresseerd in de teelt van eigen voedergewassen en wil je live zien hoe deze worden ingezaaid en begraasd? Kom dan op donderdag 12 oktober naar de excursie over teelt van voedergewassen en eigen krachtvoer.

Ben jij benieuwd hoe de teelt van eigen voedergewassen, onder andere graan, veldbonen en wikke, in zijn werk gaat en wat je er vervolgens mee kunt door middel van begrazing en/of als krachtvoer(vervanger)? Kom dan naar deze excursie.

We gaan deze ochtend kijken bij de familie Roeleveld, waar ze het grasland afgelopen zomer onder andere hebben doorgezaaid met wikke en veldbonen. Dit perceel wordt op dit moment begraasd door de koeien. Vervolgens gaan we op bezoek bij de familie van der Vaart. Hier heeft Wij.land in samenwerking met de gemeente Utrecht en Arjan Janknegt van Terra Prosperous een proef opgezet met een mengteelt van graan, veldbonen en een onderzaai van kruiden. Als de weersomstandigheden meezitten worden het graan en de veldbonen deze dag gezaaid en kun je live zien hoe dit in zijn werk gaat.

Programma

  • 9.45 uur – Aankomst met koffie bij 1e excursie
  • 10.00 uur – Het veld in bij familie Roeleveld (Breukelen)
  • 10.45 uur – Tijd voor vragen en koffie
  • 11.15-11.45 uur – Verplaatsen naar 2e excursie
  • 12.00 uur – Het veld in bij familie van der Vaart (Oud-Zuilen)
  • 13.00 uur – Tijd voor vragen en een broodje

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door te mailen naar: f.hees@wij.land of te appen: 06 – 427 57 665.