Ondernemen |

Meld je aan voor een duurzaam bedrijfsplan

Wil je meer weten over duurzamer werken met jouw agrarisch (melkvee)bedrijf? Meld je aan met je vragen of voor het laten maken van een bedrijfsplan. Het kan gaan over minder uitstoot van ammoniak, duurzaam bodembeheer of de toekomst van jouw bedrijf. Of wil je omschakelen naar duurzame landbouw? Dus naar extensieve landbouw en met minder stikstofuitstoot? Een onafhankelijk plattelandscoach en erkende bedrijfsadviseurs helpen je verder.

Een duurzaam bedrijfsplan begint met de begeleiding van een onafhankelijke plattelandscoach. Samen brengen jullie de situatie en jouw vraag helder in beeld. Afhankelijk van jouw behoeften op het gebied van duurzaamheid en/of biodiversiteit wordt een erkende bedrijfsadviseur ingeschakeld. Deze adviseur stelt een persoonlijk advies en een op maat gemaakt duurzaam bedrijfsplan op. Dit plan bevat, afgestemd op jouw vraag: concrete adviezen, actiepunten, monitoringsstrategieën, subsidiemogelijkheden en eventuele vervolgstappen.

Een duurzaam bedrijfsplan is ook geschikt voor agrarische ondernemers die meer punten willen behalen voor concepten zoals de Utrechtse Monitor Duurzame Landbouw (UMDL).

Aanmelden voor een bedrijfsplan?

Ben je agrarisch ondernemer in de provincie Utrecht en geïnteresseerd in een op maat gemaakt bedrijfsplan? Meld je dan aan bij de Ondernemerschap Academy: 030 – 237 07 00 of mail naar Patricia Hoogervorst: patricia@ondernemerschapacademy.nl

Aan dit advies zijn geen kosten verbonden. Het project wordt volledig gefinancierd door de provincie Utrecht.

Informatie over de werkwijze

Als ondernemer heb je 46 uur om een bedrijfsplan op te laten stellen, exclusief begeleiding door de plattelandscoach. De coach helpt bij het formuleren van de vraag en stemt af met adviseurs Wim van de Geest, Edith Finke en BoerenVerstand. Het aantal benodigde uren per adviseur wordt vooraf bepaald, waardoor er mogelijk uren overblijven voor andere vragen.

Aan het einde van het traject verzamelt de coach anonieme leerpunten om beleid en NIL-regelingen te verbeteren. De privacy van deelnemers blijft gewaarborgd, namen worden niet gedeeld met de provincie.