Waarde-Ring voor Utrechtse voedselondernemers
Bea van Sprakelaar van de Wijkse Moestuin, De Buitenkeuken van Eyckenstein en Lisette de Lange van geitenboerderij Zuylestein ontvingen tijdens de Week van ons Eten de Waarde-Ring. Als creatieve en duurzame ondernemer of initiatief zorgen zij voor meer verbinding tussen de boeren en de burgers in de provincie.
Tijdens een feestelijke bijeenkomst kregen de ontvangers van gedeputeerde Has Bakker een onderscheiding opgespeld en ontvingen zij een mediavoucher van 2500 euro. Het initiatief is afkomstig van de Week van Ons Eten, alle provincies in Nederland hebben dit jaar de Waarde-Ring uitgereikt. Bakker: “We zijn trots op deze inspirerende voorbeelden in onze provincie. Daarnaast is het ook goed voor consumenten om te weten dat al die mooie verse producten niet zomaar op je bord liggen. Als het lukt om meer voedsel uit de directe omgeving in onze keukens thuis en in de restaurants te krijgen, dan eten we de provincie Utrecht gezonder. Dat geeft dat een impuls aan de regionale economie.”
Kandidaten voor 2025?
In 2025 wordt de Waarde-Ring weer uitgereikt. Ken jij iemand of een initiatief dat waardering verdient voor het versterken van de duurzame boer-burger verbinding? Noteer de namen alvast, in de zomer van 2025 kan er weer volop genomineerd en gestemd worden!