Biodiversiteit |

Lekker Landschap Kromme Rijn experimenteert met verdienmodel biodiversiteit

Welke houdbare producten kun je maken van eetbare planten in nieuwe of bestaande landschapselementen? Tijdens een LEADER Expeditie op 24 augustus vertelden deelnemers van het project Lekker Landschap Kromme Rijn over hun ervaring. Een van hun conclusies: Een ‘ingericht’ gebied werkt praktischer voor het verwerken van planten en kruiden dan een natuurterrein waar soorten willekeurig door elkaar staan.

Hanneke oogst uit het bestaande natuurgebied waarvan zij de eigenaar is. Buurvrouw Joyce heeft een voedselbos aangelegd en een droogruimte ingericht. De wijze waarop planten en kruiden gedroogd worden, komt best nauw. Het was even zoeken naar het meest geschikte droogproces.

Productontwikkeling is vak apart

Deelnemers Hanneke en Joyce en landschapscoördinator Walter gaven aan dat ze dankzij de steun van LEADER veel externe expertise konden inschakelen. Zowel op het gebied van teelt, oogst, productontwikkeling als op het gebied van vermarkting. “Productontwikkeling is echt een vak apart”, vindt Joyce.

Lees meer over de expeditie 

Meer informatie

De kennis die wordt opgedaan in het project is straks open-source beschikbaar voor anderen. Lees meer op de website Lekker Landschap. Wil je nu al specifieke informatie? Neem dan contact op met: lekkerlandschap@gmail.com