Eindbijeenkomst metselbijen in de fruitteelt 16 november 2022

Tijdens een bijeenkomst op 16 november wordt informatie gedeeld van projecten over het inzetten van metselbijen in de fruitteelt. Je bent als deelnemer van deze projecten of geïnteresseerde welkom bij de Lindeboom in ’t Goy.

De laatste jaren is er een groeiende belangstelling voor het inzetten van metselbijen in de fruitteelt. Vooral voor vroeg bloeiende gewassen zoals kers en peer, maar ook voor appel en blauwe bes, zijn metselbijen interessant. Klimaatverandering maakt de noodzaak van de aanwezigheid van bestuivende insecten nog veel meer duidelijk.

Presentaties

In verschillende presentaties bespreken we veel voorkomende vraagstukken bij de inzet van natuurlijke bestuivers in de fruitteelt. Ook ontvangt je deze avond de brochure waarin alle kennis is verzameld voor het inzetten van metselbijen op jouw bedrijf.

Aanmelden

Gezinsleden en/of bedrijfsmedewerkers zijn van harte welkom om aan te sluiten. Dit kun je op het aanmeldformulier aangeven bij ‘opmerkingen’. Om een zitplaats te kunnen garanderen en in verband met de catering ontvangen we jouw aanmelding graag voor 12 november 2022.