Excursie Lekker Landschap Kromme Rijn 24 augustus 2022

Op woensdagavond 24 augustus kun je meedoen met een excursie van het LEADER project Lekker Landschap Kromme Rijn. Op de locatie aan de Gooijerdijk in Langbroek vertellen de initiatiefnemers over hun producten die ze maken met eetbare planten, die geteeld worden in nieuwe of bestaande landschapselementen.

Landschapselementen kunnen een additioneel inkomen opleveren en er wordt geëxperimenteerd met een mogelijk verdienmodel voor biodiversiteit.

Tijdens deze LEADER Expeditie nemen we een kijkje bij de landschapselementen en krijgen we meer te horen over de aanplant, teelt en onderhoud hiervan, maar uiteraard ook over de bewerking, verwerking en vermarkting van de geoogste producten. En we krijgen de gelegenheid om wat Lekker Landschap-producten te proeven.

Programma

  • Vanaf 19.15 uur: Inloop op de locatie
  • 19.30 uur: Welkom en start Expeditie LEADER: rondleiding en uitleg over het project. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen. Vervolgens is er ook een proeverij van Lekker Landschap producten en kunnen we onder het genot van deze heerlijke hapjes en een sapje nog napraten met elkaar
  • Circa 21.00 uur: Afsluiting Expeditie
Deelname is gratis, aanmelden is wel verplicht. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar de LEADER-coördinator.

Lees meer over het project

Of bekijk deze video:

Uitgeschreven tekst lezen

In deze video wordt verteld hoe de producten van eetbare landschapselementen in de Kromme Rijnstreek een nieuw verdienmodel opleveren