Tweedaagse workshop kosten en baten 9 februari 2023

Boer zijn en blijven in deze roerige tijden? Hoe krijg je meer regie op de toekomst? In een tweedaagse workshop op 24 januari en 9 februari op Boerderij de Beekhoeve in Kamerik krijg je meer zicht op je kosten en baten.

Tijdens deze workshop gaan we kijken hoe we kunnen “spelen” met onze kosten en baten. Als jonge aankomende boer stond Koos van der Laan 40 jaar geleden al voor en lastige situatie met zijn bedrijf. Door privé omstandigheden kreeg hij veel minder quotum toebedeeld. Een financiële strop voor een voor die tijd kleiner dan gemiddeld bedrijf.

Een tegenslag. Maar een ding wist hij zeker, hij wilde boer worden en boer blijven! En dat is gelukt met hele lage kosten en zo hoog mogelijke opbrengsten.

Toekomstbestendig bedrijf

Wil je weten hoe Koos en Monique dat gedaan hebben? En vervolgens het bedrijf hebben ontwikkeld naar een toekomstbestendig bedrijf? Zij doen graag hun verhaal, hopelijk ter inspiratie voor jou. Dit wordt ook geïllustreerd aan de hand van financiële cijfers. We hebben daar een heel mooi programma voor waarin de kosten en de baten van verschillende bedrijven goed vergeleken kunnen worden op verschillende takken binnen de bedrijven. Wij richten ons deze bijeenkomst op de melkveehouderstak.

Aan de slag

Tijdens deze bijeenkomst ga je aan de slag met je eigen bedrijfsgegevens, die je invoert in het kosten baten programma. En ga je in kleine groepjes aan de slag om te vergelijken en van elkaar te leren.

Studiegroep

Na deze meerdaagse is er de mogelijkheid voor een studiegroep, om er nog dieper met elkaar in te duiken.

Meer weten over de Beekhoeve?

In de Aanjager van december 2022 heeft Monique van der Laan in een interview vertelt over de bedrijfsvoering van de Beekhoeve en hoe ze omgaan met klimaatverandering. Wil je het hele interview lezen? Stuur een mailtje, dan sturen we de krant naar je toe: lami@provincie-utrecht.nl

Wil je de Aanjager voortaan zelf op de mat? Schrijf je in.