Kennisbijeenkomst Gezonde bodem en bedrijfsvoering 9 januari 2024

De bodem is een centrale speler in de kringloop van ieder agrarisch bedrijf en verdient daarom de aandacht. Tijdens een kennisbijeenkomst op 9 januari vertelt René Jochems van Groeibalans over de biologie in de bodem, het belang om dit te stimuleren en de praktische mogelijkheden.

René deelt zijn kennis en ervaringen vanuit theorie en praktijk waarbij het gaat over vragen zoals: hoe ziet een gezonde bodem eruit? Welke maatregelen kun je nemen om de bodemvruchtbaarheid te verbeteren? En hoe zorg je dat de bodem beter bestand is tegen droogte?

Hij vertelt: “De bodem is de maag van de plant, het maaiveld is de mond. De juiste bemesting is daarom een van de sleutels voor een gezonde bodem. Een gezonde bodem is een organisch levende bodem met een goede structuur, die voldoende voedingsstoffen levert in de juiste vorm. Ook heeft het een ziekte onderdrukkend vermogen. Antibioticum komt niet uit de fabriek, maar uit het wortel milieu, waar bodemleven zit. Het moet dus in het voedsel zitten in onze kringloop.”

Aanmelden

De avond wordt georganiseerd door ANV Kromme Rijnstreek en is voor zowel leden als niet-leden. Je kunt je aanmelden via: info@anvkrommerijnstreek.nl