Natuur & Landschap |

Haal gratis bomen op voor aanleg kleine landschapselementen

Agrariërs in Utrecht kunnen begin volgend jaar gratis boompakketten ophalen waarmee je kleine landschapselementen kunt aanleggen. Met deze gratis bomen kunnen agrariërs in de Gelderse vallei, Lopikerwaard en de Kromme Rijnstreek een houtsingel, geriefhoutbosje of knipheg aanleggen. Dit is een actie van Plan Boom Utrecht.

Aanmelden gratis boompakketten

Je kunt je tot en met 15 november aanmelden voor deze actie. Er is beperkte beschikbaarheid van boompakketten. Na aanmelding ontvang je nog bericht of je aanvraag is goedgekeurd. We behandelen de aanvragen op basis van de toegevoegde landschappelijke waarde van het element. Je kunt je boompakket ophalen op vrijdag 19 januari.

Vergunning aanleg landschapselement

Goed om te weten: je bent zelf verantwoordelijk voor afstemming met de grondeigenaar en het eventueel regelen van de benodigde vergunning voor het aanleggen van het landschapselement. Heb je hier vragen over, of heb je hulp nodig bij de aanplant of het beheer? Geef dit dan aan op het aanvraagformulier. Je kunt ook onze factsheets over houtsingel en het geriefhoutbosje lezen voor meer informatie over hoe ze aanplant.