Subsidie aanleg en herstel kleine landschapselementen

Agrariërs en erfeigenaren in de provincie Utrecht kunnen gebruiken maken subsidie van de provincie Utrecht voor de aanleg en het herstel van kleine landschapselementen. De subsidie voor het aanleggen van bijvoorbeeld fruitbomen, knotwilgenrijen, elzensingels of poelen kun je aanvragen via de agrarische collectieven in 16 gemeenten.

Voor wie

De nieuwe subsidie van 700.000 euro is beschikbaar voor een periode van twee jaar voor het grondgebied van de gemeenten Woerden, Bunnik, De Bilt, Houten, Leusden, Renswoude, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Woudenberg, Zeist, Lopik, Montfoort, Oudewater, IJsselstein en Vijfheerenlanden. Voor de gemeenten De Ronde Venen en Stichtse Vecht is al eerder subsidie beschikbaar gesteld.

Ervaring agrariër

Agrariër Annelieke Overgoor uit Leusden heeft gebruik gemaakt van de vorige subsidieregeling en haar erf natuurvriendelijker gemaakt met onder andere een elzensingel en knotwilgen. En ze heeft de oude perenlaan, die al heel lang in de familie is, kunnen herstellen. In deze video vertelt ze haar ervaring met het aanvragen van de subsidie:

Uitgeschreven tekst lezen

In deze video vertelt Annelieke Overgoor haar ervaring met het aanvragen en uitvoeren van de subsidie voor kleine landschapselementen