Ondernemen |

Jonge boeren praten over hun toekomst op LaMi bijeenkomst

Zo’n zeventig jonge Utrechtse boeren gingen op 5 oktober het gesprek aan over hun dromen en zorgen over de toekomst. Ze spraken openhartig over hun passie voor het vak en stelden kritische vragen aan de aanwezige gedeputeerde van de provincie Utrecht, Mirjam Sterk. Deze LaMi bijeenkomst is een start van het gesprek met de jongeren die de toekomst van de sector gaan bepalen.

Een belangrijke vraag tijdens de bijeenkomst was: Wat hebben jullie nodig van de provincie? “Een duidelijk plan voor de toekomst en een eerlijke vergoeding voor onze maatschappelijke diensten”, werd veel teruggegeven. Uiteraard kwamen de aanbevelingen van Johan Remkes uitgebreid aan bod. Ook al hadden de meesten niet alles live gezien en gehoord. “Wij zaten op het land. Er moet gewoon gewerkt worden hè. Wij willen ons prachtige vak uitoefenen”, klonk er in de zaal.

Laat je horen bij LaMi!

Voor sommigen was het een eerste kennismaking met het platform Landbouw en Milieu (LaMi) en het project de Plattelandscoaches. Vanuit het platform willen we jou als jonge boer ondersteunen in duurzaam ondernemerschap. En een plattelandscoach kan in een coachingstraject met je meedenken. We horen ook graag wat jouw wensen en behoeften zijn. Dus laat je reactie achter op de website, mail netwerkcoördinator Roelof Wijma, schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Instagram.