Maryse Versteeg - Nieuwenhuizen

Specialismen: samenwerking, relaties, verlies, familiegesprekken

 

Geboren op een melkveebedrijf in het Groene Hart, leerde Maryse al jong hoe je je steeds moet ontwikkelen om succesvol te blijven en hoe je omgaat met veranderingen. Ze kent ook als professional het boerenleven van binnenuit. Na de HAS werkte ze voor een voederproducent en kwam ze veel op de boerenerven. Ze ontwikkelde door tot agrarisch coach: “Agrariërs hebben veel adviseurs op hun bedrijf, maar wat vaak nog ontbreekt is iemand die je een spiegel voorhoudt, en je leert over jezelf.

Uitgeschreven tekst lezen

Agrarisch ondernemers in de provincie Utrecht kunnen gebruik maken van onafhankelijke Plattelandscoaches. Maryse Versteeg-Nieuwenhuizen stelt zich in deze video aan je voor.

Als plattelandscoach ben je van waarde bij de sleutelmomenten in de agrarische onderneming. Hoe werkt het als een partner aansluit in de maatschap, hoe ga je om met de situatie als er geen opvolger is in de familie? Lukt het je om vooraf te bedenken welke dingen je vóór wilt zijn? Als je pas met elkaar gaat praten als de verhoudingen verstoord zijn, dan moet je eerst aan de slag om het vertrouwen en de band met elkaar te herstellen. Er moet dan eerst rust komen voordat je het over de ingewikkelde dingen kunt hebben. Mijn advies is dan ook aan iedereen: bespreek moeilijke dingen als het goed gaat.

 

“Mijn advies is dan ook aan iedereen: bespreek de moeilijke dingen als het goed gaat”

Coaching kan individueel, maar ook als partners, gezin, familieleden met elkaar. Ik help boven water te krijgen hoe je vastzit in jezelf, je denken, je voelen of handelen en hoe je dit kunt doorbreken. Iedereen is anders. Reageer jij proactief of reactief? Geef jij de omstandigheden of anderen de schuld van wat er is gebeurd? Of maak jij gebruik van je vermogen om een antwoord te kiezen. In welke situatie dan ook, of dat nou werk is of privé.

Ruimte voor beweging

Ik help jouw cirkel van invloed – dat waar jij wel invloed op hebt – te herkennen en te vergroten. Zo bespreken we individueel of met elkaar ook wat normaal niet op tafel komt. De ingewikkelde onderwerpen, waar je wel last van hebt, maar die je voor je uit schuift. En die dan hindernissen worden. Door aan te gaan wat er in de weg staat, komt er vaak weer ruimte voor beweging.”

Omdat Maryse in de provincie Utrecht woont en werkt, coacht ze alleen ondernemers die niet te dichtbij staan.

Hulp van een onafhankelijke Plattelandscoach

Heb jij behoefte om te sparren over jouw eigen situatie? Dat kan. Meld je aan via de button hieronder. Als je het formulier invult, nemen de medewerkers van de Ondernemerschap Academy contact met je op. 

Je kunt ook zelf contact opnemen met de Ondernemerschap Academy. Bel ons: 030 – 237 07 00. We helpen je graag verder.

Meld je aan voor een Plattelandscoach