Demonstratiemiddag ‘Voer voor de toekomst’ Utrecht-Oost 14 april 2022

Agrariërs in Utrecht-Oost kunnen zich aanmelden voor een demonstratiemiddag ‘Voer voor de toekomst’ op 14 april. Tijdens deze demonstratiemiddag vertellen verschillende experts over toekomstige ontwikkelingen en het oogsten van goed ruwvoer.

Kunstmest van €900 per ton en krachtvoerprijzen die stijgen. Waar is de balans tussen kosten en baten? Hoe krijgen we goed (vers) gras voor de koeien zonder ter vervallen in 1 juni kuilen zoals dat vorig jaar het geval was? Ook als het gaat om duurzaamheid komt er veel op melkveehouders af. De sector krijgt te maken met verschillende thema’s zoals klimaat, stikstof, natuur en fosfaat. Hoe speel je daar op in?

Goed ruwvoer

Tijdens deze demonstratiemiddag vertellen verschillende experts meer over deze belangrijke thema’s. Ze spelen hierbij in op toekomstige ontwikkelingen en het oogsten van goed ruwvoer. Dit gebeurt in een carrouselvorm zodat je deze middag meerdere sprekers kunt horen.

Sprekers

  • Mark Jan Vink van Barenbrug: “Hoe ziet het toekomstige (gras)bouwplan eruit?”
  • Ron van Laar van Grass-Tech Grazers: “Zomerstalvoedering, kosten en baten“
  • André de Groot, melkveehouder uit Laren: “Praktijkervaringen van weiden met de robot”
  • Jaap de Vink van Houtsma Bedrijfsadvies: “Hooi, wat kan je ermee in Nederland?”

Meedoen?

Geef je op via deze link of stuur een mail naar simon@boerenverstand.nl

En neem bij vragen contact op met:      

Actieplan Kringlooplandbouw Utrecht-Oost

De demonstratiemiddiag is onderdeel van het project ‘Actieplan kringlooplandbouw Utrecht-Oost’. Dit is een vervolg op het project ‘Doorontwikkeling Kringlooplandbouw Utrecht-Oost’, wat veel kennis en handvatten heeft opgeleverd over het toepassen van kringlooplandbouw in Utrecht-Oost. Deze kennis en ontwikkelingsroutes willen we de komende jaren graag met jou delen en verder uitbouwen.

Meer informatie?

Meld je aan voor de nieuwsbrief via: simon@boerenverstand.nl