Informatieavond Agricycling: het sluiten van kringlopen 21 februari 2024

Ben jij benieuwd naar het voordeel van gezamenlijk inzamelen van maaisel? Kom woensdag 21 februari naar een informatieavond over de Coöperatie Agricycling. Je bent van harte welkom op boerderij de Bethune van Willem van der Linden in Tienhoven.

In het kader van steeds strengere mestregels is het een uitdaging om de bodemvruchtbaarheid op peil te houden. Om toch verse meststoffen en mineralen aan de bedrijfskringlopen toe te kunnen voegen lijkt het composteren van natuur- en bermmaaisel een interessante optie. Maar hoe zit het met insleep van onkruid? Hoe vermijd je vervuiling met afval? Hoe zit het met mijn mestruimte? Hoeveel kost het of levert het mij op?

Kosten en prijs compost

Deze avond vertelt Pieter van der Valk een verhaal over de Coöperatie Agricycling die hij gezamenlijk heeft opgericht in de provincie Friesland. Door middel van het coöperatief inzamelen van maaisel kunnen boeren gezamenlijk een hogere prijs vangen. Ook de kosten van composteren kunnen zo laag blijven. Wij.land en Agricycling zijn bezig om in de provincie Utrecht een soortgelijke coöperatie op te starten.

Lees het verhaal van Pieter in de Aanjager.

Locatie bijeenkomst

We zijn welkom op boerderij de Bethune in Tienhoven van Willem van der Linden. Willem heeft een andere manier van het verwerken van natuurmaaisel: Hij gebruikt het als strooisel voor zijn diepstrooisel boxen.

Meld je aan voor de bijeenkomst of bel voor meer informatie: 06 – 34184251. Bij aanvraag kun je de bijeenkomst ook online volgen.