Training Succesvolle(re) korte keten afzet 30 oktober 2023

Ben je boer, tuinder of ambachtelijk voedselverwerker met een korte keten afzet en wil je verder professionaliseren? Doe dan mee met de training Succesvolle(re) korte keten afzet. Je krijgt tips over meer klanten aantrekken en hoe je slim online en offline marketing inzet om je concept succesvoller te maken.

De training beslaat drie live bijeenkomsten en één online workshop. We houden de live bijeenkomsten op bedrijven van ervaren ondernemers. Je kunt ook kiezen voor de training Starten met korte keten afzet. Deze training is op dezelfde data en locaties gepland.

Data, locaties en inhoud

  • 30 oktober 2023 van 10 tot 16 uur: De Hooilanden in Bennekom. Succesvolle korte keten afzet: Waar sta ik nu, waar wil ik heen? Ken je eigen kwaliteiten en valkuilen. Onderzoek je kansen voor groei.
  • 13 november 2023 van 10 tot 16 uur: De Eemlandhoeve in Bunschoten. Marketing met de seizoenen. Van klanten werven (zaaien in de lente) naar verkopen aan je klanten (oogsten in de zomer), loyale klanten krijgen die terugkerend zijn (voorraad aanleggen in de herfst) en klanten het customer delight gevoel geven (ultieme gastvrijheid en klantgerichtheid in de winter).
  • 11 december 2023 van 10 tot 13 uur: Online workshops. Online marketing: Wat kan sociale media je bieden en hoe maak je dat leuk en efficiënt?
  • 29 januari 2024 van 10 tot 16 uur: De Eemlandhoeve in Bunschoten. Verkooptips, winkelstyling, motiveren van medewerkers en een praktisch eigen plan hebben als afsluiting.

Docent

De training Succesvolle korte keten afzet wordt gegeven door trainer Franca van Nunen van Green Passion. Franca is naast gastdocent op diverse opleidingen (MBO, HBO en Master) ook plattelandscoach en adviseur voor korte keten initiatieven. Ze doet dit in de breedte van het voedselsysteem van boer tot bord (van agrarisch ondernemer en voedselproducent tot horeca bedrijf). Ook geeft ze verkooptrainingen aan medewerkers van boerderijwinkels en heeft ze een praktische marketingaanpak voor boeren ontwikkeld onder de naam ‘Marketing met de seizoenen’. Franca leert je over klanten vinden en binden en geeft praktische verkooptips. Ook maak je in de training Succesvolle korte keten afzet een persoonlijk actieplan om te groeien in je verkoop.

Praktische informatie

De kosten bedragen € 200,– plus 21% BTW per persoon voor vier bijeenkomsten. Dit is inclusief lunch, koffie en thee op de drie live trainingsdagen.

De training is een initiatief van Stichting Van Eigen Erf in samenwerking met Green Passion en Land & Co en wordt mede mogelijk gemaakt door de SABE regeling van het ministerie van LNV.