Training Starten met korte keten afzet 30 oktober 2023

Ben je boer, tuinder of ambachtelijk voedselverwerker die wil starten met verkoop van jouw boerderijproducten? Doe dan mee met de training Starten met korte keten afzet. Want hoe begin je hiermee? Je krijgt tijdens de training informatie over wet- en regelgeving waaraan  je moet voldoen en tips over het vinden van je eerste klanten.

De training beslaat drie live bijeenkomsten en één online workshop. We houden de live bijeenkomsten op bedrijven van ervaren ondernemers. Je kunt ook kiezen voor de training Succesvolle(re) korte keten afzet. Deze training is op dezelfde data en locaties gepland.

Data, locaties en inhoud

  • 30 oktober 2023 van 10 tot 16 uur: De Hooilanden in Bennekom. Starten met korte keten afzet: Wat wil ik? Over boerenverkoopformules, wat past bij jou als ondernemer?
  • 13 november 2023 van 10 tot 16 uur: De Eemlandhoeve in Bunschoten. Wat mag ik? Over wetten en regels, waar moet ik aan voldoen?
  • 11 december 2023 van 10 tot 13 uur: Online workshops. Voor wie doe ik het? Over promotie en klanten vinden en binden, marketing, vertel je verhaal
  • 29 januari 2024 van 10 tot 16 uur: De Eemlandhoeve in Bunschoten. Wat verdien ik? Over verdiensten en jouw bedrijfsplan voor de korte keten.

Docent

De training Starten met korte keten afzet wordt gegeven door trainer Maria van Boxtel van Land & Co. Maria is naast gastdocent op de AERES MBO Dronten – Warmonderhof ook adviseur voor veel korte keten initiatieven. Ze schreef het handboek ‘Van ons erf, in 7 stappen je eigen boerderijproducten verkopen’. Maria adviseert boeren op de boerenmarkt, zoals de boerenmarkt Utrecht, en verschillende boerderijwinkels over de opstart van verkoop. In de training Starten met korte keten afzet deelt Maria slimme verkoopformules en tips voor het opstarten en vinden van je klanten.

Praktische informatie

De kosten bedragen € 200,– plus 21% BTW per persoon voor vier bijeenkomsten. Dit is inclusief lunch, koffie en thee op de drie live trainingsdagen.

De training is een initiatief van Stichting Van Eigen Erf in samenwerking met Green Passion en Land & Co en wordt mede mogelijk gemaakt door de SABE regeling van het ministerie van LNV.