Webinar sturen op duurzaam verdienmodel melkveehouderij 1 juli 2024

Hoe zijn melkveehouders bezig met duurzaamheid en welke stappen nemen zij? En hoe zit het met de beloning? Tijdens een webinar op 1 juli komen deze vragen aan de orde. Melkveehouder John Koeleman is een van de gasten. Hij vertelt over de verduurzaming van zijn bedrijf.

Van weidegang tot CO2-uitstoot, duurzaamheidsprestaties worden binnen de melkveehouderij steeds vaker gestimuleerd en beloond aan de hand van de Kringloopwijzer. Zo werken we aan grote opgaven als verdere verbetering van biodiversiteit, bodem- en waterkwaliteit.

Uitkomsten Kringloopwijzer

Aan welke knoppen kun je als melkveehouder draaien om te sturen op duurzaamheid? Hoe gebruik je daar de uitkomsten van de Kringloopwijzer bij? En hoe kijkt en beoordeelt Rabobank de duurzaamheidsprestaties van haar klanten? Rabobank en Nieuwe Oogst stellen deze vragen centraal tijdens dit webinar.

Programma

Esther de Snoo, hoofdredacteur Nieuwe Oogst, gaat in gesprek over de keuzes die je als melkveehouder kan maken en wat dit oplevert voor je bedrijf en omgeving. Dit doet zij samen met:

  • Alex Datema, directeur Food & Agri bij Rabobank
  • Frank Verhoeven, directeur Boerenverstand Onderzoek & Advies
  • John Koeleman, melkveehouder in Geesteren en bestuurslid van Vruchtbare Kringloop Oost.
  • Minke van der Stok, melkveehoudster in Haastrecht met camperplaats en paardenrusthuis
  • Martijn Vermeer, melkveehouder in Venhorst en betrokken bij AgroProeftuin de Peel
  • Daniëlle Duijndam, sectormanager Melkveehouderij bij Rabobank

Bekijk in deze video welke maatregelen melkveehouder John Koeleman heeft genomen op zijn bedrijf en wat hij vindt van de beloning en de eisen die er gesteld worden.

Aanmelden

Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon. Meld je nu aan.