Webinar ‘Wat mag mijn kaas kosten?’ 30 maart 2023

Hoe bepaal je de prijs van je product of dienst? In een webinar op 30 maart vertelt biologisch melkveehoudster Gerdien Keuper hoe zij de prijs bepaalt van de producten uit haar boerderijwinkel. Jan Willem van der Schans, docent Masterclass Korte Keten, deelt een aantal ideeën over prijsbepaling.

Gerdien Keuper verkoopt in haar boerderijwinkel eigen kaas, vlees, appelsap en ijs. Met haar producten zit ze in het hogere segment qua prijs, maar het wordt toch goed verkocht. Blijkbaar zijn de producten ofwel heel lekker, of zijn er (ook) andere redenen waarom klanten graag bij haar kopen op de boerderij. Het gaat dus ook om het vertellen van je verhaal op verschillende manieren en plekken.

Jan Willem van der Schans gaat in op algemene vragen over prijsbepaling. Kijk je naar de prijs die het je kost, de prijs die je doelgroep wil en kan betalen? Of kijk je naar vergelijkbare initiatieven in de buurt?

Het is een praktische bijeenkomst over alle soorten producten en diensten (niet alleen kaas) met ruimte voor interactie.

Meer weten over verkoop eigen producten?

De korte keten staat voor rechtstreeks verkopen aan consumenten in de regio. De vorm van deze verkoop varieert en sluit aan bij waar een ondernemer zich bij thuis voelt: een boerderijwinkel, deelname aan een boerenmarkt of een groentepakket in samenwerking met andere streekproducenten. Als agrariër bepaal je zelf je prijs, de productiemethode en het aanbod.

Ga naar Korte keten