Ondernemen |

Geef je op voor boerenmarkten van Utrecht Natuurlijk

Wil jij met jouw eigen producten deelnemen aan een boerenmarkt in Utrecht? Utrecht Natuurlijk zoekt boeren, tuinders  en andere duurzame producenten voor een boerenmarkt op de stadsboerderij Eilandsteede in Transwijk op 18 september en de Koppelsteede in Lunetten op 25 september. De markten maken deel uit van hun jaarlijkse oogstfeesten.

Utrecht Natuurlijk zet zich in om Utrecht groener, gezonder en duurzamer te maken. Dit doet zij onder meer op haar vijf stadsboerderijen en zes stadstuinen verspreidt over de hele stad. Graag wil zij hun bezoekers (rond 300.000 bezoeken per jaar) beter bewust maken over hoe hun voedsel geproduceerd wordt, wie dat zijn en waar dit in de nabije omgeving gebeurt.

Samenwerking met producenten

Utrecht Natuurlijk heeft de wens om een directe samenwerking met boeren, tuinders en andere makers rond de stad Utrecht op te zetten. Denk aan verkoop van producten in hun horeca en winkels, maar wellicht ook op het gebied van voorlichting en educatie. Dit jaar door de organisatie van boerenmarkten tijdens haar oogstfeesten (gemiddeld 1.000-2.000 bezoekers per locatie). Utrecht Natuurlijk verzorgt de PR en huur van materialen voor de boerenmarkt. Voor deelnemende ondernemers is een onkostenvergoeding van 100 euro beschikbaar.

Meedoen met boerenmarkt?

Heb jij interesse om producten te verkopen of een demonstratie te geven op een boerenmarkt? Neem dan contact op: linette@lokaalvoedsel-utrecht.nu  of 06 – 27026075.

Bekijk meer informatie over de boerenmarkten

Consument betrekken bij voedselproductie?

Je kunt gesprekken voeren over jouw boerenbedrijf met omwonenden, kinderen en andere geïnteresseerden. Maar hoe krijg je ze naar je erf toe? Dat kan onder andere met het organiseren van activiteiten en het direct verkopen van je eigen producten.

Ga naar Verbinding boer en burger