Ondernemen |

GLB: Gecombineerde opgave doen voor stoppers op of na 1 april

Ben jij op 1 april gestopt met je agrarisch bedrijf? Of ga je na 1 april stoppen? En wil je weten of je de gecombineerde opgave nog moet invullen? Dat bepaal je snel en simpel door een paar vragen te beantwoorden via een tool op de website van RVO. Je weet daarna ook gelijk of je in jouw situatie nog meer moet regelen.

Vul de vragentool in!

Het invullen van de gecombineerde opgave en de eco-regeling blijkt in de praktijk veel tijd te kosten. Wacht dus niet te lang met het starten van je aanvraag. De deadline voor het aanmelden voor de ecoregeling is 15 mei. De deadline voor de definitieve aanvraag voor steun uit het GLB is op 30 november. Als in november blijkt dat je een eco-activiteit niet hebt uitgevoerd die in mei wel was aangemeld, dan is het mogelijk om die van de lijst te halen. Andersom kan dit niet. Eco-activiteiten die je in mei niet hebt aangemeld, kun je in november niet alsnog toevoegen.

De situatie in het veld is leidend

En ontdek je een fout in de kaart als het gaat om je percelen of sloten: de werkelijke situatie is leidend. In de gecombineerde opgave kun je de situatie in het veld aangeven. Omdat 2023 een leerjaar is, en de gecombineerde opgave als gezegd vrij ingewikkeld is, zullen er bij vergissingen niet direct sancties worden opgelegd.

Vragen via de chat

Heb je vragen over het invullen? Bellen kan, maar de wachttijd aan de telefoon is vrij lang. Stel daarom je vragen via de chatfunctie op de website. Dat levert het snelste resultaat.