Ondernemen |

In de vernieuwde Aanjager vertellen boeren over coaching

In het komende nummer van de Aanjager delen vier boeren hun ervaringen met coaching van de Plattelandscoaches. Hoe hebben ze dat beleefd? Wat betekent de coaching voor het gezin en de keuzes die gemaakt worden voor een duurzame en rendabele bedrijfsvoering in de toekomst?

Twee jaar geleden viel de laatste Aanjager op de deurmat. Er is in de tussentijd veel gebeurd. De ontwikkelingen in de landbouw gaan razendsnel en de uitdagingen zijn groot. Naast extreme omstandigheden zoals droogte in de zomer kreeg iedereen te maken met het corona virus.

Geen fysieke bijeenkomsten

De beperkingen rondom corona hadden economische impact en zorgden voor praktische problemen. Voor het delen van kennis en inspiratie en elkaar ontmoeten bijvoorbeeld. Zowel vanuit de sector als vanuit LaMi zijn een tijd lang veel minder bijeenkomsten georganiseerd. We waren dan ook blij dat we in oktober een flinke groep jonge boeren bij elkaar konden brengen bij Westfort vleesproducten in IJsselstein om eens bij te praten.

Nieuwe communicatiemiddelen

De redactie van LaMi heeft ondertussen kritisch gekeken naar de middelen waarmee we jullie informeren over duurzame en rendabele maatregelen. Ook hebben we gevraagd wat jullie wensen zijn. De website is praktischer van insteek. Zo blijf je op de hoogte van praktische tips en adviezen met perspectief voor jouw bedrijfsvoering. En in de agenda vind je bijeenkomsten en cursussen. Voor nieuwtjes kun je ons verder volgen  op Facebook en Instagram.

Interviews collega-boeren

Voor achtergronden en interviews met collega-boeren over hun leven en bedrijfsvoering sla je de vernieuwde Aanjager open. Iedere uitgave heeft een thema. Om te beginnen dus het thema Plattelandscoaches, met eenmalig een toelichting van gedeputeerde Mirjam Sterk. En in dit nummer onder andere het verhaal van Lisette de Lange over haar biologische melkgeitenhouderij in Leersum.

Aanjager thuis ontvangen?

Wil jij de nieuwe Aanjager met thema Plattelandscoaches ontvangen? Laat je gegevens achter. Wil jij ook de volgende Aanjager op de deurmat? Meld je aan via dit formulier.

We horen graag jouw reactie. Wat vind je interessant en wat mis je nog? Is er een onderwerp dat extra aandacht verdiend? Laat het ons weten: roelof.wijma@provincie-utrecht.nl