Klimaat & Milieu |

Innovatieve ondernemer uit IJsselstein laat voordelen van gras drogen zien

Agrarisch ondernemer Henri Kuijt uit IJsselstein wil gras in de meest droge vorm bij de koe krijgen. Hij hanteert een unieke methode waarbij het gras een halve dag later dan gewoonlijk naar binnen gaat waar het verder gedroogd wordt. In de Aanjager vertelt hij enthousiast zijn verhaal.

Henri: “Ik ben blij dat we er ooit mee begonnen zijn. We zijn al een paar keer teruggegaan met de kunstmestgift in het voorjaar. We hebben namelijk minder eiwit nodig in droog gras dan in kuilgras. Eiwit wordt via deze methode beter bewaard en op het moment dat het eiwit in de koe komt, wordt het beter benut en met minder verliezen omgezet in melk.”

Ervaring delen

Hij deelt zijn ervaring graag met andere agrariërs: “Het gras drogen heeft veel voordelen. Ik vind het belangrijk om het te vertellen. Ik gun mijn collega’s het plezier om op deze manier te werken.”

Lees meer over zijn ervaring met gras drogen in de Aanjager. In deze editie lees je nog meer verhalen van agrariërs die impact maken met hun keuzes. Ze laten zien hoe ze toegevoegde waarde hebben en de toekomst naar hun hand zetten.

Nieuwe online beleving

De Aanjager is als vanouds op de deurmat gevallen. Maar je kunt de verhalen nu ook online lezen en bekijken. Scroll door de verhalen heen en bekijk de tips die je direct naar interessante websites leiden. En bekijk de leuke video’s die je in het magazine tegenkomt.

Online Aanjager januari 2024

Veel leesplezier. En deel de verhalen gerust via e-mail, Whatsapp of andere kanalen.

Inschrijven Aanjager en nieuwsbrief

Wil jij de Aanjager liever als papieren uitgave ontvangen? Schrijf je dan in.

Wil je maandelijks interessante berichten over innovaties, subsidies en initiatieven uit de sector in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief.