Klimaat & Milieu |

Melkveehouder bouwt niet-chemische vliegenval met subsidie

Melkveehouder Arjen Kool heeft een prototype gebouwd van een niet-chemische vliegenval. Een soort wasstraat om de koeien te helpen de vliegen van zich af te houden. Het project heeft subsidie ontvangen vanuit de POP3 regeling ‘Samenwerking voor innovaties’.

oeien krijgen stress door vliegen. Arjen zocht een milieu- en diervriendelijke oplossing voor dit probleem. Hij heeft zich verdiept in de bouwtekeningen van een bestaand ontwerp van een universiteit in Australië. Samen met 3 andere biologische melkveehouders wil hij dit verder gaan testen en optimaliseren op het bedrijf. CLM Onderzoek en Advies doet de coördinatie van het project en levert inhoudelijke kennis. Een samenwerking dus van vijf partijen. Daarmee kwamen ze in aanmerking voor de regeling ‘Samenwerking voor innovaties’. Deze is inmiddels gesloten, maar er is voortdurend ontwikkeling en er gaan volgend jaar op provinciaal en Europees niveau weer verschilende subsidieregelingen open.

De ‘Wasstraat voor koeien’ haalde onlangs de lokale en landelijke media. Zoals dit item in het Jeugdjournaal.

Meer informatie over klimaat en milieu?

Wil je meer weten over klimaat- of milieumaatregelen die je als agrariër kunt toepassen? Lees er meer over op deze website. Of bekijk de subsidiemogelijkheden.

Ga naar Klimaat en Milieu