Hendrik Jan Hoogendoorn

Specialismen: verdienmodellen, transitie van bedrijfsvoering,  bedrijfsverbreding en afbouwen

 

Geboren op de Wilhelminahoeve (nu Boerderij De Boerinn) in Kamerik kent Plattelandscoach Hendrik Jan Hoogendoorn het agrarische leven van binnenuit. Hij is bedrijfskundige, maakte van zijn eigen boerderij een drukbezochte publiekstrekker en introduceerde het poldersporten. Hij kijkt dus door een ondernemende bril en ziet zich als een sparring partner voor de agrariër.

 

 

Uitgeschreven tekst lezen

Agrarisch ondernemers in de provincie Utrecht kunnen gebruik maken van onafhankelijke Plattelandscoaches. Hendrik Jan Hoogendoorn stelt zich in deze video aan je voor.

Hendrik Jan: “Van de boer wordt geëist dat hij inspeelt op de doorlopende veranderingen van de maatschappij. Na de Tweede Wereldoorlog kregen ze de opdracht ‘nooit meer honger’. Nu moeten ze extensiveren, omschakelen naar biologisch, hun kringloop sluiten. Of, nog ingrijpender: verplaatsen of stoppen. Dat zijn veranderingen met een grote impact op het leven op het boerenerf. Boeren zijn vaak nuchter, maar ook de trotse erfgenaam van een waardevolle familietraditie. Hoe zet je die voort, terwijl je ook meebeweegt?

 

Dat je het gevoel weer krijgt dat je màg, in plaats van dat je móét!

 

Ieder boerenbedrijf zit anders in elkaar, heeft zijn eigen identiteit. Dat maakt ook iedere ondernemershulpvraag en coaching weer anders. Twee dingen in mijn aanpak zijn altijd hetzelfde. Ik ga niet de antwoorden geven, die moeten de boer en soms ook zijn familie zelf vinden. Dat proces begeleid ik. Soms door vragen te stellen, opties te verkennen en daar weer nieuwe vragen over te stellen.

Een duurzaam perspectief voor de agrariër

En als dat helpend is hou ik mensen ook een spiegel voor. Ik heb iemand gecoacht die deze spiegel lachend een ‘breinbeuk’ noemde. Dat klinkt een beetje heftig, maar voor mij was dat het bewijs dat het kwartje was gevallen. Het tweede dat ook altijd terugkomt is dat iedere coaching gaat om een duurzaam perspectief voor de agrariër. Dat je het gevoel weer krijgt dat je màg, in plaats van dat je móét!”

Hulp van een onafhankelijke Plattelandscoach

Heb jij behoefte om te sparren over jouw eigen situatie? Dat kan. Meld je aan via de button hieronder. Als je het formulier invult, nemen de medewerkers van de Ondernemerschap Academy contact met je op. 

Je kunt ook zelf contact opnemen met de Ondernemerschap Academy. Bel ons: 030 – 237 07 00. We helpen je graag verder.

Meld je aan voor een Plattelandscoach