Ondernemen |

Roelof Wijma nieuwe netwerkcoördinator Landbouw en Milieu Utrecht

Landbouw en Milieu (LaMi) Utrecht heeft een nieuwe netwercoördinator: Roelof Wijma. Hij stelt zich graag aan je voor. “Ik wil graag bijdragen aan een verdere duurzame ontwikkeling van de sector en het verbinden van agrariërs en organisaties door bruggen te slaan”, aldus Roelof.

Mijn hart ligt in de agrarische sector. Vanwege mijn achtergrond en affiniteit met de sector, maar ook vanwege alle uitdagingen waar de agrariërs doorlopend mee te maken krijgen. Ze werken keihard en zoeken steeds naar manieren om met nieuwe uitdagingen om te kunnen gaan. De manier waarop een boerenbedrijf gerund wordt, verandert steeds.

Wat mij betreft is LaMi het platform of ‘de voordeur’ voor agrarische ondernemers die werken aan de verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Vanuit het perspectief van de agrariër kan LaMi verbinden, ondersteunen en inspireren, zodat de agrariërs hun ambities op het gebied van duurzame landbouw kunnen realiseren. Er gebeurt al veel binnen de vee- en fruitteelt, pluimvee en de tuin- en akkerbouw. Het is belangrijk dat wat er gedaan wordt op het gebied van verduurzaming ook kenbaar wordt gemaakt naar anderen. LaMi kan daar een rol in spelen. Mede daarom wordt er ook hard gewerkt aan het vernieuwen van de website. We hopen aan het eind van het jaar het resultaat te laten zien.

Oplossingen aandragen

De agrariërs in de bovengenoemde sectoren weten zelf maar al te goed wat de uitdagingen zijn en kunnen vaak ook het beste oplossingen aandragen. Graag ga ik dan ook het gesprek aan over hoe we onder andere met de website, maar ook met andere middelen kunnen aansluiten op jullie behoeften, zoals toegang tot en overzicht van de verschillende subsidieregelingen. We willen met onze benadering effectief bijdragen aan de agrarische ontwikkeling in Utrecht.

Heb je vragen of suggesties?

Dus heb je vragen en of suggesties? Ik kom graag in contact. Je kunt hiervoor mailen naar lami@provincie-utrecht.nl.

Of laat je reactie achter op Facebook.

Neem contact op