Natuur & Landschap |

Tijdelijk extra subsidie beschikbaar voor weidevogelbeheer

Wil jij nog voor de start van het weidevogelseizoen een plas-draspomp aanschaffen? Dan kun je tot en met 20 februari gebruik maken van een eenmalige extra subsidieregeling van de provincie Utrecht. Je kan deze tijdelijke subsidie ook gebruiken voor monitoring of maatregelen om weidevogels te beschermen tegen roofdieren. Let op: je moet wel aangesloten zijn bij een collectief voor agrarisch natuurbeheer in de provincie Utrecht. Het collectief doet de aanvraag.

Normaal gesproken verloopt de subsidie-aanvraag voor niet-productieve investeringen via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Door vertraging kan dat dit jaar pas vanaf september. Wanneer boeren voor de start van het weidevogelseizoen in 2024 geen geld kunnen investeren in de juiste middelen, kan dit een terugslag betekenen voor de weidevogelpopulaties. Om dit te voorkomen stelt de provincie eenmalig een subsidie beschikbaar zodat boeren toch tijdig het benodigde materiaal kunnen aanschaffen.

Meer informatie en subsidie aanvragen

Lees meer over de extra regeling op de website van de provincie Utrecht en ga naar het subsidieloket van de provincie voor het aanvragen van de subsidie.