Ondernemen |

Werken aan de toekomst met een Plattelandscoach naast je

Agrarisch ondernemers Joost en Liesbeth Samsom en hun zoon Simon uit Wilnis worden in hun overnametraject begeleid door Plattelandscoach Dorine Zwaan. “Wij zijn goed met elkaar, delen een visie als ondernemers en als gezin. We willen dat dat zo blijft. De coaching kwam op ons pad, dit is het goede moment om het met elkaar over de eventueel ingewikkelde dingen te hebben.” 

In agrarische familiebedrijven is de overname door de volgende generatie een belangrijke stap richting de toekomst. Er komen veel vragen bij kijken. Wie gaat wanneer de boerderij overnemen? En hoe regel je het zo met elkaar, dat iedereen – ook de andere kinderen – zich kunnen vinden in de uitkomst?

Simons Samsom vertelt: “Dorine heeft me echt aan het werk gezet. ‘Denk maar eens na’ was haar opdracht: Waar stá je voor? Waar sta je dan nu? Waar zou je heen willen? Hoeveel tijd denk je daarvoor nodig te hebben? Ik had een hele snelle route bedacht, maar toen ik die op haar verzoek in een tijdlijn ging zetten kreeg ik opnieuw een vraag: ‘Hoe reëel denk je dat dit is? Ik merk dat ik tijdens dit traject groei als mens, en me ontwikkel als ondernemer. Je komt je valkuilen tegen, het is een leerproces richting persoonlijk meesterschap. En als je geen bestemming hebt, is het lastig navigeren!”

Hulp van een Plattelandscoach?

Wil jij als agrarisch ondernemer of erfeigenaar ook gebruik maken van onafhankelijke en deskundige Plattelandscoaching? Het coachingspakket bestaat uit 25 uur kostenloze coaching en daarna nog 18 uur voor 35 euro per uur. Bovendien is het nu ook beschikbaar voor eerdere deelnemers. Meld je aan.