Ondernemen |

Drie agrarisch ondernemers ontvangen onderscheiding voor inzet voedselketen

Cor Holtackers van Het Lokaal in Amersfoort, Max van Tilburg van Het Hof van Gunterstein in Breukelen en Ramona Schalkwijk van Bloemenweidemelk in Montfoort ontvingen maandag 9 oktober een onderscheiding voor hun inzet in de Utrechtse voedselketen. Ze kregen deze ‘Waarde-Ring’ van de provincie Utrecht als een blijk van waardering voor uitzonderlijke inzet gedurende het afgelopen jaar om de band tussen boeren en burgers te versterken.

De ondernemers kregen een onderscheiding en een mediavoucher van 2500 euro in de volgende categorieën:

 • Volhouder: Cor Holtackers van Het Lokaal in Amersfoort.
  Zoals Cor van Het Lokaal het zelf zo mooi verwoordde: “Je moet het DNA behouden om het verhaal van lokaal te blijven vertellen aan de klanten die in de winkel en restaurant komen. Het gaat erom een goede balans te vinden tussen het runnen van je bedrijf en het vasthouden van je waardes.”
 • Creatieve boer: Ramona Schalkwijk van Bloemenweidemelk in Montfoort
  Ramona wilde altijd al het bedrijf overnemen. Zij richt zich erop om een regeneratieve boerderij te ontwikkelen met aandacht voor gezondheid voor mens, dier en omgeving. Ze gaf aan: “We boeren letterlijk in de voortuin van Montfoort”. Zij is dan ook trots op dat zowel burgers, consumenten, boeren en ondernemers het haar willen meedenken en bij haar werk betrokken zijn. “Van het mee investeren in walnotenbomen, tot aan het leveren bij de oogstwinkel in Woerden.”
 • Succesvolle starter: Max van Tilburg van Het Hof van Gunterstein in Breukelen
  Max is erg trots op dat het Hof van Gunterstein, een biologisch melkveebedrijf met daarnaast activiteiten als winkel, B&B, zelfoogsttuin, ook een mooie plek is: “De mensen en vrijwilligers komen er graag, terwijl we aan het werk zijn zorgen we ook voor elkaar.”
Uitgeschreven tekst lezen

Cor Holtackers van Het Lokaal in Amersfoort, Max van Tilburg van Het Hof van Gunterstein in Breukelen en Ramona Schalkwijk van Bloemenweidemelk in Montfoort ontvingen maandag 9 oktober een onderscheiding voor hun inzet in de Utrechtse voedselketen.

Utrechtse voedselnetwerk zichtbaar

Dit jaar werd voor het eerst vanuit provincie Utrecht de Waarde-Ring onderscheiding uitgereikt tijdens de Dutch Foodweek, de nationale week van ons eten. De Waarde-Ring zet personen – dus niet projecten/initiatieven of bedrijven – op het podium, en maakt hen en het Utrechtse voedselnetwerk nog meer zichtbaar.

In de jurering is gekeken naar mensen die in hun ondernemerschap een voorbeeld zijn omdat ze:

 • zichtbaar gewerkt hebben aan de verbinding tussen voedselproductie/ voedselbewustwording en de burger;
 • bij verschillende initiatieven, projecten en initiatieven betrokken zijn;
 • zich al langere tijd inzetten voor de boer-burger-verbinding, korte keten en voedselbewustwording.

Hulp nodig met de korte keten?

Wil je aan de slag in de korte keten, maar dan wel na advies van een specialist? Dat kan. De Plattelandscoaches begeleidden al verschillende agrarisch ondernemers die aan de slag gingen met een boerderijwinkel of die zelf gingen verzuivelen en verkopen. Dit advies is maatwerk. En de eerste 25 uren zijn mogelijk gemaakt door de provincie.

Neem contact op