Ondernemen |

Gesprek weer op gang door hulp Plattelandscoach

In de provincie Utrecht kunnen agrarisch ondernemers gebruik maken van een onafhankelijke Plattelandscoach. Deze begeleiding start bij de vraag van de ondernemer en kan gaan over bedrijfsmatige thema’s, maar ook over meer persoonlijke dingen. Zo ook bij Anton en Janny Zwart uit Leusden. Zij kregen in de gaten dat ze nog wel met elkaar spraken, maar  niet over dat wat er nu écht belangrijk is.

De familie Zwart werd gecoacht door Lizanne Roeleven en zij delen hun verhaal. Janny: “Het heeft ons echt verder geholpen en wij zijn echt blij wat Lizanne voor ons heeft gedaan. Dus als we een ander kunnen helpen met ons verhaal is dat mooi meegenomen.”

Makkelijker praten

De aanleiding om in 2021 een Plattelandscoach in de arm te nemen begint eigenlijk al in 2013, als Anton stopt met de varkenshouderij. Daarmee verandert voor beiden de vertrouwde en prima situatie op het bedrijf. Janny houdt van het werk met de koeien en doet dat het liefst zelfstandig. Ze is dan ook nu nog niet toe aan pensioen of stoppen. Anton had ineens tijd over en besteedde die ook aan de koeien: “Ik had heus wel in de gaten dat dit niet goed voor ons werkte. Maar ik kan terwijl ik bezig ben, uren over iets malen. Zonder dat te bespreken. Gewoon doormodderen. Dat is wat je dan doet.” Janny: “Dus wel praten, maar het nergens over hebben. Ik zag in een nieuwsbrief het bericht over de Plattelandscoaches en bedacht dat dit wel eens iets voor ons zou kunnen zijn. Eerst was de aanleiding vooral praktisch: hoe gaan we de toekomst van ons bedrijf vormgeven? Maar ook onze communicatie vond ik belangrijk. Hoe kunnen we samen makkelijker leven en communiceren?”

Lees het hele verhaal van Anton en Janny Zwart

Hulp van een Plattelandscoach?

Heb jij behoefte om te sparren over jouw eigen situatie? Dat kan. Meld je aan via de button hieronder. Als je het formulier invult, nemen de medewerkers van de Ondernemerschap Academy contact met je op. 

Je kunt ook zelf contact opnemen met de Ondernemerschap Academy. Bel ons: 030 – 237 07 00. We helpen je graag verder.

Meld je aan voor een Plattelandscoach