Ondernemen |

Agrariërs tevreden over begeleiding van een plattelandscoach

De ruim 200 agrarisch ondernemers in de provincie Utrecht die gebruik maakten van een onafhankelijke plattelandscoach, zijn zeer tevreden. De afgeronde coaching wordt beoordeeld met een 8,5 en 94 procent van de deelnemers beveelt de plattelandscoaches aan. Dit blijkt uit een onderzoek naar de tevredenheid.

Fruitteler Belle van Dijk uit Wijk bij Duurstede geeft aan: “Ik kan het traject met een plattelandscoach andere ondernemers echt aanraden. Je krijgt een veel bredere kijk. Ik heb het echt als ondersteunend ervaren.” In deze video hoor je haar hele verhaal van het coachingstraject:

Uitgeschreven tekst lezen

In deze video vertelt fruitteler Belle van Dijk hoe een plattelandscoach haar heeft geholpen met het bereiken van de consument nu ze omschakelt naar biologische teelt

Melkveehouder Niels Wassenaar uit Leusden zegt: “Het advies was maatwerk, gericht op mijn toekomst.” Lees en bekijk meer ervaringen van deelnemers.

Vragen over de toekomst?

Heb jij ook vragen over de toekomst van jouw bedrijf? Wil je weten waar kansen liggen, zoek je een onafhankelijke gesprekspartner voor het verder ontwikkelen van je bedrijf of denk je na over overname? Ook in 2022 staan de plattelandscoaches tot je beschikking.

Het aanbod

Een plattelandscoach biedt 25 uren onafhankelijke hulp en specialistisch advies. Zonder eigen bijdrage. Is 25 uren niet genoeg? Dan kun je aanvullend nog eens gebruik maken van 18 extra uren, met een eigen bijdrage van 32,- euro per uur.

De plattelandscoaches

De coaches hebben ruime kennis van de agrarische sector en weten wat er speelt. Vanuit hun ervaring als coach helpen ze de juiste vragen te stellen en de antwoorden te vinden. Een coach werkt onafhankelijk en heeft een open houding. Naast de coaches is ook een netwerk van specialisten beschikbaar die binnen deze uren kunnen worden ingezet.

De vragen

Iedere agrarische onderneming is anders en dus zijn de vragen die spelen op het erf ook overal anders. Toch zijn er vraagstukken die die vaker terugkomen. De meest besproken onderwerpen tijdens de begeleiding van de plattelandscoach:

  • Economisch rendabele landbouw: 27%
  • Gezondheid: 15%
  • Verbinding stad & land: 14%
  • Asbest: 12%
  • Bedrijfsovernames & – overdracht: 11%
  • Natuurinclusieve landbouw: 9%
  • Klimaatneutrale landbouw: 8%
  • Circulaire / kringlooplandbouw: 4%

Meer informatie of aanmelden

Herken je jezelf of je bedrijf? Bel voor meer informatie de Ondernemerschap Academy: 030 – 237 07 00. Of bekijk meer informatie over de plattelandscoaches.